NR. 8 - LARVIK SEILFORENING • 1. DIVISON • NORSK SEILSPORTSLIGA 2017

8. PLASS: Det blir nok å henge fingrene i for mannskapet til Larvik om de skal leve opp til egne ambisjoner.
8. PLASS: Det blir nok å henge fingrene i for mannskapet til Larvik om de skal leve opp til egne ambisjoner.

Topper laget, men er ikke så mange

Larvik Seilforening endte på 6. plass i 2016 – i år peiler de seg inn på topp 5 i seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne fra Larvik gjorde en solid innsats i seilsportsligaens 1. divisjon i 2016. De innledet med 5. plass i første runde, for deretter å følge opp med 4., 6. og 9. plass. I år mener lagleder Dag Rune Wiksten at de skal gå for en plass blant de fem beste.

To komplette lag og vel så det

Han kan fortelle at foreningen har litt i overkant av to separate og komplette lag som han mener begge kan hevde seg i seilsportsligaen. I 2016 seilte de to lagene i hver sine runder, men i år har foreningen valgt å kombinere lagene.

– Det har vi gjort fordi det ikke alltid passer for alle på et lag på en bestemt dato, men også fordi vi på den måten kan lære av hverandre. Man har litt forskjellig vinkling på måten man seiler på og hvordan man kan seile enda bedre både teknisk og taktisk.

Dette blir med andre ord den nye vrien fra Larvik-seilernes side i år.

Trening i Melges

De to lagene utgjør tilsammen 10 seilere, og foreningen har anledning til å leie en Melges 24 som de trener i. Ingen av seilerne er fullt og helt liga-seilere; alle på laget driver med egen seiling ved siden av. Wiksten karakteriserer medlemmene på laget som «først og fremst viderekomne med innslag av juniorseilere».

Interessen blant Larvik Seilforenings øvrige medlemmer til å følge de ti som seiler for foreningen i seilsportsligaen er, ifølge Dag Rune Wiksten, relativt svak, men økende. Fortsetter foreningen med sin gode seiling i ligaen, som de gjorde i fjor, vil den trolig øke enda mer.

Laget bør toppes

På spørsmål om de topper laget, bekrefter Wiksten at de gjør det, men at det i og for seg i en stall som kun består av ti seilere, ikke er noe stort og relevant tema. Han er imidlertid klar i sin holdning til problemstillingen:

– Jeg mener at man alltid bør toppe laget i en slik liga.

Nr. 8

Larvik-seilerne vil trolig bli skuffet når SEILmagasinet ikke er helt med på notene når det gjelder foreningens ambisjoner om å ende opp på en 5. plass etter endt serie. Vi tror klimaet blir tøffere i år enn i 2016, og at det er foreninger som av ulike årsaker vil kunne komme til å presse Larvik Seilforening ned til en 8. plass.

Men dog – slik vi ser foreningene, vil det trolig bli svært jevnt og tett om plassene fra fem til åtte, så i så henseende kan jo Larvik Seilforening like gjerne få den femteplassen de har satt seg som mål, som en 8. plass. Men altså, med hårrørstynne marginer har vi tippet laget der.

Ut i fra hva foreningen presterte i 2016 og kvaliteten på de seilerne som utgjør Larviks lag, tror vi imidlertid foreningen vil holde seg godt unna nedrykksstriden.