Norges Seilforbund

20. MAI: Forventningene er store til seilsportsligaen, som starter 20. mai i Oslo. Ligaen har slått an og i alt 30 seilforeninger fra hele landet skal konkurrere i to divisjoner.
20. MAI: Forventningene er store til seilsportsligaen, som starter 20. mai i Oslo. Ligaen har slått an og i alt 30 seilforeninger fra hele landet skal konkurrere i to divisjoner.
STYREMEDLEM: Kristian Fæste, styremedlem i Norges Seilforbund.
STYREMEDLEM: Kristian Fæste, styremedlem i Norges Seilforbund.

Velkommen til Seilsportsligaen!

Om en snau måned starter seilsportsligaen. Styremedlem i Norges Seilforbund, Kristian Fæste, har noen tanker rundt det.

Publisert Sist oppdatert

Etter at vi «tjuvstartet» med to kvalifiseringsstevner høsten 2015, har Norsk Seilsportsliga fått veldig god respons fra seilforeningene over hele landet, og 20. mai starter moroa med stevne på Tjuvholmen i Oslo. Vi fortsetter i Sandefjord i juni, før vi flytter oss til Vestlandet og Stavanger med stevne i august – før det hele avsluttes i Bergen i september.

Stor oppslutning

Da NSF tok beslutningen om å etablere Norsk Seilsportsliga, var ambisjonen å fylle en divisjon med 15 deltagende seilforeninger, men allerede nå, i ligaens første år, vil vi ha 2 divisjoner med 15 foreninger i hver. Med totalt 30 deltagende seilforeninger fra Tromsø i nord til Arendal i sør – og fra Florø i vest til Sarpsborg i øst – har vi fått en liga som helt sikkert vil skape stort engasjement blant alle som er interesserte i seilsporten.

Under kvalifiseringsseilasene stilte foreningene med lag bestående av mange av de beste seilere i landet, noe som sikkert også vil være tilfellet når ligaen nå starter for fullt. For selv om det ikke lenger handler om å kvalifisere seg, vil det være høy prestisje knyttet til en topplassering, og det vil være kamp i begge ender av tabellen, der det kjempes om både opprykk og mot å rykke ned.

To norske lag i Champions League?

Den store sportslige guleroten er deltagelse i Sailing Champions League i oktober. KNS vant jo dette stevnet i fjor, og er forhåndskvalifisert sammen med vinneren av Norsk Seilsportsliga. I år vil også vinnerne av de to kvalifiseringsstevnene få mulighet til å kvalifisere seg til Sailing Champions League gjennom et eget kvalifiseringsstevne i august.

Lokale ligakonsepter

En av målsetningene med seilsportsligaen er økt rekruttering, både av seilere og funksjonærer. Ligaseiling med foreningslag gir mulighet til å engasjere mange seilere gjennom å rullere på mannskapet. For å engasjere også de yngre seilerne i foreningene, er det stilt krav om at minst et av besetningsmedlemmene skal være 22 år eller yngre. Vi ser allerede flere flotte initiativer rundt omkring i seilNorge for å etablere lokale ligakonsepter

Synlighet og oppmerksomhet

Norsk Seilsportsliga vil forhåpentlig også bidra til å gjøre seilsporten mer synlig i media. En meget viktig samarbeidspartner for å få til dette, er SAP som gjennom å stille teknologiske løsninger til disposisjon for ligaen, gjør det mulig å følge utviklingen i seilasene på nettet. Økt synlighet og oppmerksomhet vil forhåpentlig også bidra til økt interesse fra mulige sponsorer og samarbeidspartnere.

Norsk Seilsportsliga arbeider kontinuerlig med markedsarbeidet, og vi håper at også de deltagende foreningene og arrangørene vil benytte anledningen til å skaffe seg flere samarbeidspartnere.

Vi sees på Tjuvholmen 20. mai!