Seire til norske seilere i Sydney

Brettseileren Jannicke Stålstrøm og laserseilerne Kristian Ruth og Stian Tuv vant alle sine seilaser i Sydney i dag

Publisert

Jannicke Stålstrøm konkurrerer med sin gamle venninne og rival Jessica Crisp i RS:X klassen og har så langt i regattaen dominert med tre seire og en 2. plass. Klasen teller ikke mange seilere, men Crisp har topplasseringer fra VM og OL og tok bronse senest under ISAF VM i Cascais tidligere i år. Derfor er Stålstrøms resultater gledelige og imponerende.

Mye av verdenseliten er på plass i Laserklassen, blant annet årets verdensmester Tom Slingsby. Det er imidlertid

Kristian Ruth fra Asker som imponerer mest i øyeblikket, med seire i de to siste seilasene. Nesoddenseilerene Stian Tuv vant dagens seilas i sin pulje. - Nøkkelen til seiren idag var å lese vindskftene. Og det gjorde jeg idag, sa Ruth etter seilasen. - Vi vant fordi det var lite vind, sa Stian Tuv. De to laserseilerne sloss om den norske plassen på OL laget og har begge trent i Sydney den siste måneden. De mener det er bedre å samarbeide og hjelpe hverandre frem enn å trene hver for seg uten dele erfaringene.

Med tre tellende seilaser ligger Ruth nå på 5. plass ettersom han har en 11 plass som tellende, mens Tuv foreløpig ligger på 19. plass. De to rivalene fra New Zealand, Andrew Murdoch og Mike Bullot leder regattaen foran Andrew Campbell (USA) og Michael Leigh (CAN). VM vinneren Tom Slingsby (AUS) ligger på 14. plass etter å ha blitt disket fra en seier igår.

Powered by Labrador CMS