Seks båter i «Den lille Seilas»

 «Lille» nyttårsaften ble det  tradisjonen tro arrangert  romjulsregatta i Moss. 

Publisert

FOTO: Vinteren viste seg fra sin beste side da Moss sf arrangerte sin romjuls/nyttårsregatta. Allt bilder: Moss sf/privat.

«Den lille seilas» startet for noen år siden med initiativ fra Harald Molvig om å lage en vinterseilas for de med båter på vannet. Det har aldri vært noen enorm deltagelse, som oftest et sted mellom fem og ti båter. I år var det seks båter som stilte til start og alle fikk en flott tur i nydelig vintervær og noen få minusgrader.

Seilasen gikk i lett nordvestlig bris og vinden holdt helt til mål slik at alle båtene rakk rundt Revlingen og til mål på ca. to timer. Etterpå ble det servert gløgg mens peisen spraket og alle kunne snakke om en fin dag på fjorden. 

– Pizza og øl ble også servert, og alle var enige om at dette må vi gjøre igjen neste år!  Flere savnet den tidligere fiskesuppen, så den er nå bestilt. Vi hadde besøk helt fra Tønsberg med båten Granuaile seilt av Sandra og Rune Hjertås m /mannskap i en Elan 37. De forteller at det ikke var like lett å komme inn til Fjærholmen på kvelden for da var råken frosset igjen! Sånn er det med vinterseiling! Spennende!

Det er morsomt at seilere fra andre foreninger besøker oss. Vi har også tidligere hatt besøk fra både Tønsberg, Horten og Nærsnes, og vi håper vi kan klare å få med flere neste år, da dette er en flott seile opplevelse sier leder for Tur og Hav Anders Hverven, som allerede nå oppfordrer dem som vurderer å la båten ligge ute neste år om ikke å vinterklargjør båten og dekk til før etter Den lille seilas. 

– Det er sjelden snø i Moss i desember uansett og denne seilasen er det verdt å få med seg!

 

Bjørn Tore Pettersen og mannskap i VannaRi gikk av med seieren etter fin seiling og vant klart. Resultatlisten ble slik:

 

1.       VannaRi med Bjørn Tore Pettersen med mannskap

2.       Rubina  med Asbjørn Utaker med mannskap

3.       Den lille havfrue med Stig Rolfsvåk med mannskap

4.       Grenuaile med Sandra og Rune Hjertås med mannskap

5.       Frida med Walter Kristensen med mannskap

6.       Christine med Steinar Viken med mannskap

 

 

Powered by Labrador CMS