Sensasjonell seiling av Star-gutta

Om Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen hadde klaff på åpningsdagen, blekner denne i forhold til resultatene andre dag i Miami.

Publisert

Med plasseringene 1 og 5 i dagens to seilaser klatret de norske seilerne til 2. plass i sammendraget, bak amerikanerne Merriman og Sharp, men foran et kobbel verdens- og OL mestere.

Den norske Staren startet dagen med en soleklar 1.plass i Rolex Miami OCR. Etter start i lette forhold, lå den norske båten lenge som nr 2. Det var først på siste kryssen at gutta fintet dagens overall leder Rick Merriman, med et perfekt le-slag som brakte dem opp i tet. Deretter økte ledelsen under siste lensen og det var ingen tvil om hvem som gikk først i mål.

Dagens 2.regatta begynte veldig bra ut av startblokka. Etter noen feil på førstekryssen rundet LodeStar som nr 14. Deretter klatrert Eivind og Petter jevnt og trutt til de tilsutt avsluttet med en solid 5.plass.

- Det var gøy å gjenta bedriften fra i fjor og vinne 3.regattaen, sier en smilende Petter Mørland Pedersen.

Det er ingen tvil om at den norske Staren har etablert seg blant verdenseliten og at de lever opp til rankingplasseringen som for tiden er nr. 9 i verden.

- I dag var der spesielt gøy at vi klarte å holde hodet klart slik at vi fikk vippet Amerikaneren (Rick Merriman) av pinnen og seile inn seriens 1.spiker,  sier Eivind Melleby.

I morgen er det meldt mer eller mindre samme forhold som i dag, SE 8-10 knop, og alt ligger til rette for å fortsette å kjempe helt i teten.

Resultater etter 4 regattaer:

1.Rick Merriman/Sharp Brian USA

2. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR

3. Hamish Pepper/Carl Williams NZL

4. Flavio Marazzi/Enrico De Maria SUI

5. Mark Reynolds/Steve Erickson USA

6 .Xavier Rohart/Pascal Rambeau FRA

7. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic CRO

8. Hans Spitzauer/ Christian Nehammer AUT

9. Fredrik Loof/Anders Ekstrom  USA

10. Georg Szabo/Rick Peters USA

Fullt så bra har det ikke gått for Ynglinghjentene idag. Med tre seilaser idag kan de stryke 23. plassen fra første seilas igår. Det hjelper imidlertid ikke så mye da dagens plasseringer 20, 19 og 17 ikke bringer laget synlig oppover resulatlisten sammenlagt. 19 plass er status etter to dager. Her er det britisk ledelse foran Russland og Spania.

Laserseilerne Elin Samdal og Anette Melsom Myhre følger hverandre som skygger. De ligger på henholdsvis 18. og 19. plass sammenlagt, men med samme poengsum. Her er det dobbelt USA i tet med Railey foran OL uttatte Tunnicliffe.

Bjørnar Erikstad seilte inn til  5 plass i det første av de to planlagte regattaene. Bjørnar kom ut i andre rekke fra starten, men traff vindskiftene godt på den første kryssen. Han rundet som båt nummer fire på toppmerket og blir 5 i mål. Dette var en godt løft fra gårsdagen seiling. I den andre seilasen starter Bjørnar på linjen og kommer veldig godt ut fra start. Deretter var det litt ubesluttsomhet på sidevalg og Bjørnar ender 11 på toppmerket. - Det kom et vindskift rett før runding og to båter foran meg kollidrete, sier Bjørnar til Seilas. På 2.kryssen satses det vel mye på venstrekanten og det ga ingen fortjeneste. Blir 21 i mål.

Tre seilaser planlagt i morgen og da skal det sitte, skriver treneren Frank Kirkeland.

Powered by Labrador CMS