Sesongstart i skiftende vær

North Sails holdt treningssamling ved Holmsbu. Vi var på plass. Se film.

Publisert

North Sails treningsseminar i Holmsbu har blitt ett godt innarbeidet tilbud for storbåt seilere på Østlandet. Det er en god anledning å riste av seg vintergufset i kroppen, og få båt og mannskap på skinner i god tid før sesongstart.

Nye båter

Holmsbu har vært stedet hvor sommerens nye regattabåter får vist seg frem for første gang. Også i år var det nye båter å se. To nye Elan 310 og en First 35.

Fult mannskap og shorthand

North Sails hadde planlagt opplegg for både båter med fult mannskap og båter med to om bord. Dyktige seilere fra North Sails kjørte rundt i små RIB-er og ga tips, og hoppet om bord for å gi noen gode råd. Det var flest båter med i opplegget for shorthandseiling.

Ustabilt vær

Det begynte med regn og vindstille. Så stille at starten ble utsatt. Så kom det voldsom vind og regn fra nord. Med over 30 knop i kastene ble det vel voldsomt for de lette seilene om bord i Al Cap One hvor jeg seilte. Den splitter nye First 35 fikk blåst ut spinnakeren i bygene.

    Vinde stabiliserte seg på nord, og på ettermiddagen var det perfekte forhold. Vi fikk seilt to seilaser hvor en var av to runder og den siste en runde. Norsteam gikk i mål først i begge, men Al Cap One seilte mange ganger innpå den ti fot større båten. Vi knivet også med Destin, en Landmark 43 og en X-41 på første kryss.

Powered by Labrador CMS