TIL TOPPS IGJEN: Yngve Lønmo (til høyre) har gjenerobret topplasseringen på rankingen takke hans og faren Asbjørns gode seiling i Hollænder’n.

Spennende duell på rankingtoppen

Før sommerferien ledet Tim Sandberg fra Tønsberg SEILmagasinet shorthanded-ranking. Nå har Yngve Lønmo gjenerobret førsteplassen.

Publisert Sist oppdatert

Høstens første regattaer har kastet rundt på plasseringen i toppen av SEILmagasinet shorthanded-ranking, som først og fremst domineres av to lag, og disse aktørene gikk til topps i hver sin klasse i Hollænderseilasen. Yngve og Asbjørn Lønmo vant sin klasse. Det gjorde også Sigmund André Hertzberg, men for anledningen var hans faste makker, Tim Sandberg som ledet rankingen etter ferien, byttet ut med ingen ringere enn Knut Frostad. 

Resultatet ble at Yngve fikk poeng nok til å passere Tim, Asbjørn beholdt sin tredjeplass, mens Sigmund André avanserte fra femte til fjerdeplass og skjøv Øyvind Knudsen fra Moss ned fra den plasseringen. Ut over det var det ingen endringer blant de ti beste på rankingen. Så får vi se hva de neste regattaene gir av endringer: Tim Sandberg har snaue 24 poeng å ta igjen på Yngve Lønmo.

Seilere som klatrer oppover

Blant de 25 beste på rankingen er det to nye seilere: Edvard og Vegard Aspelund fra Bundefjorden. Etter sommerferien har de seilt inn til 3. plass i Asker Rundt og 5.plass i Hollænder’n. Nå ligger de på henholdsvis 20. og 22. plass på rankingen.

Fire nye seilere har gjort sitt inntog blant de 50 beste: Sigvart Schøning-Olsen fra Tønsberg er nå nummer 43. Før ferien var han nummer 56. 2. plass i Hollænder’n gjorde susen. Seier i Askøy Rundt gjorde sitt til at Stian Soltvedt og Petter Sørhaug fra Askøy fikk nok poeng til å avansere fra 54. til 46. plass. Og endelig: Charlotta Jonsson fra Asker snek seg inn på topp 50-listen til en 50. plass – fra sin 51. plass fra før ferien. En 5. plass i Asker Rundt var det som skulle til for å komme inn i «det gode selskap».

Tre nye seilere tok steget inn blant de hundre beste: Kristian Notto fra KNS seilte seg opp fra 114. plass til 88. plass, Nina Rosenlund fra Ran avanserte fra 105. til 95. plass og endelig: Frode Tobiasson fra Bundefjorden tok et godt jafs fra 139. til 96. plass. 4. plass i singlehanded-klassen i både Asker Rundt og Hollænder’n gav ham dette dyttet oppover listen.

Ragnhild: Edvard og Vegard Aspelund fra Bundefjorden er oppe blant de 25 beste.
BEST: Bente Vikenes fra Asker nærmer seg topp ti, og er beste jente.
PRETTY FAST: Gina Lillemork Nilsen fra Drøbaksund er nest beste jente.

Bente Vikenes nærmer seg de aller beste 

Bente Vikenes fra Asker er fortsatt klart best av damene og hun vaker rett under topp 10-listen. Hun lå på 13. plass over all før høsten startet, og en 2. plass i Asker Rundt og 7. plass i Hollænderen ga henne nok poeng til å motstå alle angrep bakfra. Hun holder fortsatt 13. plassen ved denne oppdateringen. Drøye 90 poeng skiller henne nå fra en plass blant landets ti best rankede shorthanded-seilere.

Bakover til landets nest beste shorthanded-seilende dame er avstanden større: Cirka 272 poeng er forspranget Bente har på Gina Lillemork Nilsen fra Drøbaksund. Hun er 34 på over all-listen, og en 2. plass i Hollænderen ga henne et løft fra en 43. plass. Karen Drange fra Os er tredje best av damene – snaue 40 poeng bak Gina.

Se hele rankinglisten.

FARACUDA: Sigvart Schøning-Olsen fra Tønsberg er blant de 50 beste. Han er med å løfte foreningen.
HURUM: J-92 «Jacobine» med Yngve og Asbjørn Lønmo ble best i den lille doubbelhanded-klassen.
BÆRUM: Harald Walder er med på å løfte Bærum Seilforening.

Tønsberg Seilforening holder koken

Blant foreningene troner Tønsberg Seilforening relativt komfortabelt på toppen. De to toppscorerne til foreningen, Tim Sandberg og Sigmund Andre Hertzberg, drar en stor del av lasset, men de fire øvrige: Jon og Emil Moholth, Sigvart Schøning-Olsen og Trond Evensen er alle blant de 52 beste. 

Det er en laginnsats som gir nesten 500 poengs forsprang til nummer to på listen; Asker Seilforening. Også de har alle sine seks seilere inne blant de 50 beste, men foreningen har ingen seilere blant de desidert største poengplukkerne. Av alle de 36 foreningene som har klart å moblisere seks seilere på SEILmagasinet shorthanded-ranking, er nok Asker-laget det aller jevneste for tiden. 

Hurum Seilforening på 3. plass flyter godt på Yngve og Asbjørn Lønmos formidable seiling og poengsanking. Bærum Seilforening på 4. plass støtter seg godt på eneren Harald Walder, men har ellers et ganske jevnt lag. 

Ran Seilforening har det beste laget i vest og ligger på 5. plass, takket være mange gode poengplukkere, mens Gandsfjord Seilforening på 8. plass er nest best i vest foran Askøy og Bergens Seilforening. på 9. og 10. plass.

Se hele foreningsrankingen