BEST: Morten Knudsen av best av dem som seilte uten mannskap.

Europamester også best alene

Morten Knudsen lånte broderens båt og vant solo-klassen i Hollænderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind og Morten Knudsen ble europamestere i shorthanded i Danmark på forsommeren. Når Øyvind ble forhindret i å seile Hollendeseilasen ble jobben gjort av mannskapet, hans bror Morten. 

–Vi har fått bra fart på båten, og jeg kjenner den svært godt. Det kom til nytte under Hollænderseilasen, forteller Knudsen. Han seilte First 34.7 «Lethe»

Fokkeslør

Morten Knudsen vekslet mellom å seile med fokk og med gennaker og var en av få vinnere uten Code 0, et seil som ga stor uttelling under denne regattaen. First 34.7 er egentlig konstruert for genus, men «Lethe» har bare fokk, men det var tydeligvis nok seilføring.

–Jeg skjøter fokka ut på rekka, og får utnyttet hele seile bedre på slør, og da gr det fort, avslører vinneren. 

HOLMESTRAND: Morten Knudsen på brygga foran båten han lånte av sin bror.
TIMEGLASS. Morten Knudsen var en av flere som fikk timeglas når spinnakeren ble heist før siste strekk mot mål.

Fremst i feltet

Singlehanded-seilerne hadde første start, og viste vei. Helt i tet lå Christer Lie med Arcona 430 «Feelgood». Morten Knudsen valgte ikke å følge ham. 

–Mens «Feelgood» kun hadde ett slag etter runding av Hollenderbåen, valgte jeg å slå på vindskift. Jeg gikk også på utsiden av Rauer og tjente på det, forteller Knudsen. 

Han håndstyrte store deler av seilasen, og mener at det gir bedre fart. 

–Autopiloten vil styre motsatt av det som er riktig. Med håndstyring kan jeg jobbe med vind og bølger for å akselerere farten, forteller vinneren. 

Tre store igjen

– Nå blir det Sætrekruset neste helg. Så følger OneStar og NM i shorthanded. Under OneStar blir det Øyvind som seiler, slik at han også kan få litt ekstra poeng til SEILmagasinets shorthapnded-ranking, forteller Knudsen på brygga i Holmestrand. 

Du finner alle resultater her.