Knut Frostad som gjest på «Hyrrokkin»

Sigmund Hertzberg hadde byttet ut Tim Sandberg med Knut Frostad under Hollænderseilasen. Det var ingen dårlig erstatning.

Publisert Sist oppdatert

Dehler 30 «Hyrrokkin» seilte i den store shorthandedklassen og må seile som en rask 40-foter med sitt høye måletall. Det klarte de utmerket, så bra at de ble den raskeste shorthandedbåten over all. De var faktisk nær ved å bli beste båt rundt Hollenderbåen, men ble slått med sekunder av en annen liten kjapp båt. 30-foteren «Karma Police» som seilte med fullt mannskap, og var raskest over-all. 

Mange seilskift

Mye ble lagt under den korte kryssen like etter start. Så ble det speed hele veien hvor gutta på «Hyrrokkin» seilte på optimale vinkler, og byttet ulike seil etter forholdene. De fikk også gode av vannballast-systpmet om bord. Den lette båten var til tider oppe i 11 knop. 

SEILBYTTE: «Hyrrokkin» byttet fra Code til gennaker etter rundingen ved Horten.
SEILBYTTE: «Hyrrokkin» byttet fra Code til gennaker etter rundingen ved Horten.
TEAM: Knut Frostad og Sigmund Hertzberg i Holmestrand.
TEAM: Knut Frostad og Sigmund Hertzberg i Holmestrand.

Kjent båt

Knut Frostad er kjent med Dehler 30, en båt som hans tidligere arbeidsgiver Navico også har. Han var dermed kjent med systemene om bord, og Sigmund fikk hjelp av Frostads erfaringer med vannballast under regattaen. 

Beste co-skipper

Knut Frostad får også første napp i Øivinn Brudvolls minnepokal. Den blir gitt til beste co-skipper i doubbelhandedklassen. Dette var en posisjon Brudvoll hadde, og seilte særlig mye på «Jokermann» sammen med Per Ottar Skaaret. Skaaret har også til tider hatt med Knut Frostad som co-skipper. 

Du finner resultatene her.