Nordland Offshore Race

Snart halvveis til målet

I Bodø Seilforening vil man ha over 30 båter på deltagerlisten i Nordland Offshore Race.

Publisert Sist oppdatert

I regattaens 11. år og i anledning av at Bodø by feirer 200 år, synes arrangørene i Bodø Seilforening at det er på tide å bryte 30 båt-grensen. Man har vært tett oppunder 30 båter flere ganger, men aldri over.

Det har de som mål å klare i år.

Og derfor har de også sendt ut en oppfordring til hele sin e-post-liste:

– Meld deg på i dag! Bli med på årets eneste, vakreste og tøffeste shorthanded-regatta i nord!


Nesten halvveis

Foreløpig teller deltagerlisten beskjedne 12 deltagere, men det er likefullt ikke langt unna halvfull deltagerliste. Ennå er det en stund til start, 3. juni starter regattaen og det er 35 dager igjen til påmeldingsfristen løper ut, men det gir motivasjon i en arrangørstab å se deltagerlisten vokse.

Banealternativene er flere, men alle krysser Vestfjorden to ganger, og distansen er over 100 nautiske mil. Det er ikke uvanlig at seilerne får bryne seg på både kuling og vindstille.

– Vi har imidlertid bestilt flott seilvær i hele perioden, så ikke nøl med påmeldingen, lover og oppfordrer Bodø Seilforening videre.

En gjestevisitt i nord?

Nordland Offshore Race (NOR2016) går weekenden før Færderseilasen og Seapilot 2Star på Østlandet og weekenden etter Seilmakeren Doublehanded i vest, noe som burde kunne gi rom for at også «søringer» kan ta turen mot nord og midnattsola. Og kjenner vi den nordnorske gjestfriheten rett, er det er sikkert noen som kunne tenke seg å ha med gjestende seilere fra sør.