Spente nordmenn før start

Rune Aasberg og Simen Løvgren er svært spente på hvor de står når de i dag starter i Normandy Challenge Race mot noen av verdens fremste Class 40-seilere.

Publisert Sist oppdatert

Kl 17 i dag legger 30 båter ut på den 1000 nautiske mil lange seilasen Normandy Challenge Race. En av dem er norsk og bemannet av Rune Aasberg og Simen Løvgren fra henholdsvis Bundefjorden og Asker Seilforening. De har deltatt i seilasen tidligere, i 2012, men da med en båt som var blant de eldre i feltet. De ble nummer 8 av 10 båter som fullførte.

Denne gangen stiller de med en av de nyeste båtene.

– Vi er selvfølgelig veldig spente på hvor vi står i forhold til de andre, og vi har egentlig ingen aning om hvor vi ligger. Det er veldig mange gode seilere med, men vi håper vi skal kunne være med å kjempe, sier de to før start.

Mellom Frankrike og Irland

Regattaen starter i den franske byen Caen, og går deretter over Den engelske kanal hvor de skal runde innefor seilerøya Isle of Wight, for deretter å fortsette langs den engelske sydkysten til Land’s End og så til fyret Tuscker Rock i Irland. Derifra skal seilerne rundt legendariske Fastnet Rock før de skal rundt øyene Guernsey og til slutt i mål i Caen.

– Det er veldig mange gode seilere her, så dette blir veldig spennende. Vi får bare gjøre så godt vi kan og «gi gass».

Spanske favoritter

De nevner den spanske båten «Tales II» som en av favorittene. Seilerne om bord, Pablo Santurde del Arco og Fidel Turienzo har vunnet det meste de har stilt opp i i år. «Imerys» med engelske Phil Sharp og Sam Manuard fra Frankrike nevnes også. Også en annen britisk/fransk duo mener de blir sterke, Miranda Merron (England) og Halvard Mabire (Frankrike) i båten «Champagne de France».

Regattaen vil starte i lett vind og være moderat til de kommer til Irland, men derifra og tilbake ser det ut til at de kan få 15 m/sek vind i ryggen. Det kan bli heftig.

– Båten er nå hundre prosent klar og så god den kan bli, og vi føler oss godt forberedt, sier de to, som er de to eneste skandinaviske seilerne i feltet.

Komplett deltagerliste.