Sir Robin endelig fremme!
Sir Robin endelig fremme!

Sir Robin endelig fremme!

For den 67 år gamle Sir Robin Knox-Johnston har etappen fra Fremantle til Norfolk vært en stor belastning, både fysisk og psykisk. Da han klappet til kai ventet både lege og sykebil

Publisert

Sir Robin har på denne etappen vært presset til grensen av sin fysiske og emosjonelle kapasitet til tross for at han for en mann på sin alder er uvanlig sterk og målbevisst. Det var derfor både leger og sykebil ved bryggen da SAGA INSURANCE la til igår, men Sir Robin var i full stand til å klare overgangen til landlivet på egen hånd. Han får nå ca. to uker til å hente krefter før den siste etappen, som er som en sprint å regne, over Atlanterhavet tll Bilbao der regattaen startet for mer enn fire måneder siden.

Det var igår kveld kl 19:43 lokal tid, etter 75 dager, 18 timer og 43 minutters seiling over 16.049 nm ankom endelig Sir Robin Norfolk (Virginia, USA). På veien feiret mannen som var den første som seilte jorden rundt alene non stop sin 68 års dag og beviste dermed at om han ikke kan konkurrere med ungdommen i fart har han i hvertfall utholdenheten i behold.

- Denne etappen har vært et mareritt og jeg er lykkelig for at den er overstått, sa seilerhelten ved ankomst. - Jeg hadde håpet å være i mål for to dager siden, men været tillot ikke det. Det har vært dager med fantastisk seiling da båten bare gled gjennom vannet. Dager jeg ikke ville ha byttet bort for noe i verden, men for meg ble det et spørsmål om å nå frem og ikke om å kappseile. Det har vært skikkelig frustrerende og jeg føler at jeg ikke har fått til det jeg hadde tatt mål av meg til. 

Alle deltakerne er nå samlet i Norfolk bortsett fra den uheldige Graham Dalton som stadig befinner seg i Grasil der han får påmontert ny bulb til kjølen, men det er lite trolig at  han kan rekke starten på den siste etappen 15 april. .

Powered by Labrador CMS