Sir Robin tar pitstop i Ushuaia
Sir Robin tar pitstop i Ushuaia

Sir Robin tar pitstop i Ushuaia

Sir Robin Knox-Johnston vil miste 3. plassen han nylig har erobret, og vil igjen bli bakerst i feltet når han nå tar pitstop etter å ha passert Kapp Horn

Publisert

- Jeg har bestemt meg for å stoppe i Ushuaia, Argentinas sydligste havn. Riktignok er jeg nå inne i en god rutine, men dette er vel gjennomtenkt, selv om det vil bety at jeg igjen faller tilbake til sisteplassen i feltet, Årsakene er som følger:

1. Jeg er ikke kompetitiv uten værinformasjon. Ingen av satelittt systemene som gir meg disse virker. Jeg håper vi kan reparere dem med de riktige reservedelene. Dette er hovedårsakene til å søke havn: elendig elektronikk som ikker virker.

2. Det er nok å se hvordan Koji har tapt terreng ved å velge feil vei for å forstå hvor avgjørende det er å ha skikkelig værinformasjon.

3. Ny vogn til toppen av storseilet og få satt denne på plass.

4. Får satt på plass en ny trommel for rullerevet til slørefokkene.

5. Får reparert ventil til ballast tank.

6. Jeg skal forsøke å få tid til å klippe håret.

7. Med værinformasjon tilgjengelig er det mulig igjen å komme meg opp på 3. plass. Det er 7000 nm igjen til Norfolk og da blir jeg igjen den som jager.

Sir Robin håpet å runde Kapp Horn igår, for deretter å ta Canal Beagle der han vil plukke opp slep til Ushuaia dit Simon Clay har fløyet ut med reservedeler. Dette blir Sir Robins andre pitstop på denne etappen på grunn av elekriske problemer.

Spirit of Yukoh var den andre båten som rundet Kapp Horn 6 dager og 6 timer etter at mannen som leder, Bernard Stamm hadde rundet.

les mer

http://www.velux5oceans.com

Powered by Labrador CMS