Skadet mann satt på land

Tony Mutter fra Ericsson 4 har slitt med infeksjon i kneet og ble satt i land på Kapp Verde. Oppdatert med film.

Publisert

Phil Jameson og Stu Bannatyne har prøvd å behandle Tony Mutter om bord på Ericsson 4 eter råd fra leger på land. Han har fått antibiotika og kneet har blitt forsøkt tømt for infeksjon.

Ble ikke bedre

Men behandlingen som er blitt gitt om bord har ikke gitt den uttellingen som forventet. Kneet til Mutter hovnet enda mer opp, så laget brukte muligheten de hadde til å sette den skadete i land på Kapp Verde. Der ble Mutter plukket opp av en fiskebåt.

Redd for komplikasjoner

Leger på land støttet Ericsson på å sette Mutter i Land. Feltet er på vei mot ekvator hvor det er svært varmt og fuktig. Infeksjonen kunne blitt mye verre. Laget regner med at Mutter blir klar for 2. Etappe som starter fra Cape Town.

    –Det var en enkle avgjørelse å sette Mutter i land, forteller skipper Torben Grael.

Tapte ikke mye

Puma er fremdeles i tet, men begge Ericsson båtene henger svært godt med. For øyeblikket har det stoppet litt opp i front. Ericsson 3 med Melleby og Magdahl om bord har tatt in hele 17 nautiske mil på Puma, og ligger bare 6 nautiske mil bak, men nå har de også kommet inn i dårligere vind. Ericsson 4 som stoppet på Kapp Verde har tjent inn hele 20 nautiske mil, men ligger 60 nautiske mil bak Puma.   

Gamle holder følge

Morsomt var det at Delta Lloyd klarte å seile seg opp på en fjerde plass i går, men de er så vidt slått av Delta Lloyd for øyeblikket. Få hadde vel regnet med at den gamle båten skulle holde så godt følge i dette selskapet.

    Telefonica Blue har i de siste 24 timer holdt høyest fart, men har en lang vei frem til lederfeltet.

Plassering lørdag morgen

Puma 0

Ericsson 3 +6

Ericsson 4 + 60

Green Dragon + 103

Delta Lloyd + 105

Team Russia + 123

Telefonica Blue + 192

Telefonica Black + 230

@

Powered by Labrador CMS