Skagen-come back for Sussi & Leo
Skagen-come back for Sussi & Leo

Skagen-come back for Sussi & Leo

Mange hundre mennesker bivånte at kultduoen Sussi & Leo, som mange norske Skagen-seilere vil nikke gjenkjennende til, gjorde come back i Skagen i kveld.

Publisert

I det slitte, svette og øldampende Skansen i Skagen hadde duoen Sussi & Leo sine velmaktsdager, og der ble de bejublet av begersvingende seilere som sto på bordene og trampet takten. Det var der Sussi & Leo ble Skagens kultband.

For mange var et besøk på Skansen Skagen-turens udiskutable sosiale høydepunkt, men det var nok mer settingen enn musikken og det musikalske som var grunnen til dette. Det svingte imidlertid og publikum fikk de to danskene til å føle seg som riktige rockestjerner. Og de dro til med «Smoke on the water» og «Ålefiskerens skål», folk jublet, skålte og ikke minst lo i et lokale der man stod tett som sild.

COME BACK. Nå eksisterer ikke Skansen mer – der bygges det nå 15 moderne leiligheter – og Sussi & Leo har emigrert til Fredrikshavn. Men i kveld gjorde de come back i Skagen utenfor Pakhuset.

Men mens kulingen ulte i seilbåtriggene og temperaturen var langt fra sommerlig, ble ikke gjensynet med «legendene» det helt store. Sussi & Leo klarte aldri å varme et hutrende publikum, og det som var husket som svingende gøy og lett parodisk, ble vel kanskje mest parodisk denne gangen. Det var mer folkpark enn rock’n roll, og det hele hadde nok gjort seg mer inne i et tettpakket Pakhus enn ute på brygga.

Moro var det, men kveldene man husket fra Skansen fikk seg et aldri så lite skudd for baugen... Det er helst de man bør huske.