Skagen Race eller 17. Mai

Nok en gang kolliderer den populære regattaen med nasjonaldagen. Bør regattaen flyttes?

Publisert

Christian von Trepka, skipper på Al Capone har studert neste års kalender og sett at Kristi himmelfartsdag er på 17. Mai. Følger Bærum Seilforening tradisjonen, betyr det at HH Skagen race starter onsdag 16. Mai.

Alle vi som seiler mye (vi har 30 + regattaer i sesongen), gjør dette i samarbeid med familie, jobb og andre forpliktelser. Sånn er det vel for alle. Men når årets høydepunkt lander på 17. mai starter en for mange ganske kjip diskusjon om seiling eller deltagelse i skoletoget. Valget for mange er enkelt, 17 mai er viktig for oss alle, store og små, skriver von Trepka på e-post til Bærum seilforening og til Seilas.

I 2007 kolliderte Skagen Race med 17. Mai, noe som førte til færre deltagene båter. Den gang var det flere som ville skyve på starten, men Bærums Seilforening holdt seg til tradisjonen, og arrangerte til og med 17. Mai tog i Skagen.

Utsett starten

Hvorfor ikke starte regattaen kl 13 fredag 18 mai 2012? Da kan vi få med oss nasjonaldagen med familien slik at vi kan få med oss HH Skagen Race, spør Christian von Trepka. Det medfører at de fleste vil ankomme Skagen i løpet av lørdagen, noen vil sikkert ta fri mandagen og få båten hjem da. Men vanligvis må jo mange tatt fri onsdagen før start allikevel, så det blir vel mye av det samme.

Hva syns du?