Søker VM selv om klassen mistet internasjonal status

11 meter klassen ble i helgen frattatt internasjonal status av ISAF. Likevel søker Drøbaksund Seilforening VM for  klassen sommeren 2011.

Publisert

Drøbaksund Seilforening (DSSF) har sagt ja til å stille som ansvarlig og teknisk arrangør for et  uoffisielt VM i 11 meter klassen sommeren 2011. Initiativtakerne til mesterskapet er mannskapet ombord på Drøbakbåten «Eriksenkran»/«Eldrebølgen», som er den siste godkjenbte verdensmester og regjerende norgesmester. Arrangøren sier til Seilas at med båter fra tre kontinent og åtte nasjoner håpert man med denne regattaen å gjenopprette klassens internasjonale status.

 

- Dette er noe "Eldrebølgen" og lederen for den norske og internasjonale 11mod klubben, Erlend Munkeby, har tenkt på siden vi vant VM-gull i Ungarn i 2009, sier lederen for arrangementskomiteen og mannskap i gullbåten, Morten Kolflaath. - Det blir en unik anledning til å vise frem både de ypperlige seileforholdene i Drøbaksundet,

og samtidig hele sommer-Drøbak, med det badebyen har å by på. Til seilerne og tilreisende, sjøfarende og landkrabber.

 

- DSSF er alltid positiv til noe som kan skape blest om seiling og foreningen, sier lederen John Øivind Saxebøl. - Vi har nå, sammen med arrangementskomiteen, blitt enige om et realistisk VM-budsjett. Budsjettet går i null. Mesterskapet er ikke tenkt som en inntektskilde for seilforeningen, påpeker Saxebøl.

 

- I tillegg er også brorparten av de offisielle personene som regelboka krever allerede på plass. Et VM må for eksempel ha en internasjonal juryleder. Også regattasjef er krysset av for. Således er det med stor fryd og glede DSSF nå ser frem til dette mesterskapet i Drøbak neste sommer. Som "arbeidende" arrangører, sier Saxebøl.

 

- Dette er ikke noe "one-boat show", sier Morten Kolflaath. - Vi vil gjøre VM til en sosial happening, der vi håper så mange som mulig av seilforeningens medlemmer vil delta på sine måter. Til glede for seg selv, og til hjelp for arrangementet. Men, like viktig, at hele Frogn vil kjenne stolthet og glede som støttespiller for et verdensmesterskap i seiling. Til tross for at mange kanskje føler seg mer vel i båter som ikke legger masta i vannet fra tid til annen.

 

- Vi legger stor vekt på åpenhet og samarbeid rundt dette mesterskapet, sier Kolflaath. - Er det noen som lurer på et eller annet, eller har en ide - ta kontakt. Med DSSF og/eller arrangementskomiteen. - Vi vil om kort tid ha satt opp en egen Internettside for VM. Der vil nyheter og informasjon

om fremdriften i planlegging og tilrettelegging bli lagt ut fortløpende.

 

Powered by Labrador CMS