Skiftende forhold under «Karmøy Rundt»

I helgen arrangerte Karmøy Seilforening regattaen Karmøy Rundt. Tilsammen deltok 17  båter med omlag 90 deltakere som mannskap.

Publisert

VINNER: X-35 «Carmen». Foto: Caroline Henriksen. foto t.h: Seilskutebyen Skudeneshavn, syd på Karmøy, hvor båtene valgte forskjellige ruter (arkiv).

Caroline Henriksen har sendt oss rapport og bilde av vinnerbåten;

I strålende solskinn og lett bris arrangerte Karmøy Seilforening den årlige regattaen Karmøy Rundt lørdag 6. juni. Det var 17 båter som stilte til start og det kom deltakere fra både Karmøy, Haugesund og Stavanger seilforening.

Regattaen ga seilerne utfordrende og skiftende forhold. På grunn av den meldte sørvestlige vinden ble det valgt omvendt løp, og løpet gikk fra start i Kopervik sørover i Karmsundet. Bortsett fra et par faste merker, er det fritt løp rundt øya. Helt i starten var det spinnakerføre et stykke nedover Karmsundet, før vinden dreide mer over mot vest og det ble sløre-forhold og innimellom kryss. De første timene var det varierende vindforhold, med vekselvis vindstille og opp mot 5 m/s vind. Mest vind i seilene fanget de som gikk nærmest Karmøy dette strekket.

 

Rundt sørenden ble det valgt to forskjellige ruter, noen av båtene gikk utenfor Geitungen fyr, andre innimellom holmene langs Skudeneshavn. Videre ble det en lang slørelegg i dønninger oppover vestsida av Karmøy, heldigvis med noe mer vind enn de meldte 2-3 m/s. Etter runding av Nordre Moldeskjær på nordspissen av øya, ble det på ny spinnakerføre nedover Karmsundet. Passeringen av strømmene under Karmsund bru foregikk som vanlig med varierende hell. Noen havnet midt i strømvirvlene med 2,5 knops motstrøm, mens andre klarte å holde spinnakeren oppe og passere helt inne mot Karmøy tilnærmet strømfritt. De raskeste båtene hadde målgang i Kopervik om lag 7 timer etter start, og etter ytterligere 2,5 timer var alle båtene kommet i mål.

 

De som taklet dagens forhold best i klasse II var Criado, en J24 med Gunnar Steinnes til rors. I klasse III ble det Carmen, en X-35 med Odd-Bjørn Saltnes til rors, som seilte seg til den gjeveste plasseringen. Ettersom Carmen også tok overall-seieren, og det for tredje gang, får de ifølge statuttene den store vandrepokalen til odel og eie. På arrangementet etterpå så var det også skipperen på Carmen som vant trekningen av en GPS gitt av Det Norske Veritas. Så i år kunne vi konkludere med at ”The winner takes it all”.

 

Her er hele resultatlista

 

Powered by Labrador CMS