Skipper mistet pekefingeren

Helvetes etappen er ikke over. Ken Reads finger havnet i en blokk. Telefonica Blue har skadet baugen.

Publisert

Skipper på Puma Ken Read gjorde i dag det han tusen ganger har fortalt andre og ikke gjøre. Hold aldri på et stramt tau som storseilskjøte eller lensetakler.

Puma er uten bom, så mannskapet har rikket til et provisorisk storseilskjøtesystem. Ken Read holdt rundt skjøte som ble sluppet, og pekefingeren ble med inn i titanblokken og satt fast til at hånden plutselig var løs igjen.

Sterke scener

–  Jeg har i hver fall 30 prosent igjen av fingeren, skriver Read på Pumas blogg i dag. Han skriver også en hilsen til sin datter Tory, som har arvet Reads avasjon mot blod. –Vær stolt, jeg besvimte ikke. Videre skriver Read, etter å spist en haug med smertestillende at hendelsen ble filmet, og når det er klar, så kan det være smart å snu seg unna.

Inn i ny storm

Telefonica Blue har berget storseilet igjen, og seiler med kun stormfokk. Vindkastene er på mer en 45 knop, og bølgene verre enn for 48 timer siden. Tidligere i dag seilte Telefonica Blue på noe i vannet, og fikk en skade i baugen. Båtene er bygget med en kollisjonsbuffer i front, slik at båten fikk ingen strukturell skade.

To mann skadet

Også skipperen på TelefonicaBlue er skadet. Han ligger til køys med vond rygg. I dag fikk Daryl Wislang/NZL en skade i skulderen og ble også skadeliggende, men det skal ikke være alvorlig.

Film fra Puma før Read mistet fingeren.

Powered by Labrador CMS