Slår sammen Gotland Rundt og Sandhamn Race Week

For å styrke den internasjonale profilen ytterligere vil KSSS gjøre Gotland Rundt og Sandhamn Race Week til en stor regatta.

Publisert

KSSS vil få mest mulig ut av begge regattaene ved å slå dem sammen til en internasjonal regatta som skal finne sted første uke av juli, i første omgang for de tre nærmeste årene.

- Sverige har allerede etablert Sandhamn Race Week som en internasjonal regatta og KSSS ønsker med dette å tiltrekke verdens beste seilere og keene amatører, sier Therese Ahlström, KSSS´generalssekretær.

Gotland Rundt er nordens største havseilas med deltakere fra hele Skandinavia, Tyskland og andre europeiske land. I 2010 deltok seilere fra 13 nasjoner. De kjente svenske seilerne Niklas Zennström og Torbjörn Törnqvist som herjer i internasjonal førsterdivisjon og Kong Harald nevnes blant dem som er med på å gi regattaen internasjonalt kvalitetsstempel.

Ved siden av «Fram XVI» har flere norske båter deltatt i Sandhanm med stor suksess de siste årene. I 2009 gikk over all seieren til Aasmund Drolsums King 40 «Magic» i Sandhanm og Gotland Rundt

Ved å slå de to seilasene sammen håper man å oppnå sammen status i seilerverden som Kieler Woche og  Cowes Week, sier Therese Ahlström. Dette skal også styrke regattaens kommersielle verdi.

Sandhamn Race Week og Round Gotland Race arrangeres fra 2. til 9. juli i 2011 med Gotland Rundt som starter onsdag 6. juli.

Powered by Labrador CMS