Slått, men ikke utslått

Det er korte oppsummeringen fra Wouter Verbraak etter den vanskelige etappen til Kochin

Publisert

Navigatøren fra Majorstua er hjemme på et kort besøk for å hilse på familien og for å jobbe med planleggingen av den tredje etappen til Singapore som starter allerede 13. desember. Han er ved godt mot til tross for at veivalget gjennom doldrums på veien til Kochin ødela en god plassering for den russiske båten.

- Det er klart det var kjedelig å bli liggende igjen i øst mens de andre dro fra, men beslutningen om å forsøke et østlig spor var en kalkulert risiko som hele laget sto bak og jeg hørte aldri et vont ord fra noen da det viste seg ikke å slå til, sier Wouter. - Da det ble som det ble var det bare å tenke fremover, og glemme at vi lå håpløst bakerst i feltet. Vi holdt oss motiverte ved å spille kort, jeg underviste i navigasjon og vi fikk gjennomført mye lettvindstrening før den neste etappen. Vi hadde debriefen klar allerede før målgang og båten var ryddet og temmelig klar til neste etappe allerede før vi kom til Kochin.

- Det første vi hørte da vi kom til land var at det var flere av våre konkurrenter som også hadde planer om å seile øst, men som av ulike årsaker var blokkert i sitt veivalg. Slik er seiling, det vet alle.

- Nå skal det bli deilig å være hjemme hos familien i noen dager. Kanskje blir det også tid til å få ski på bena, og så skal jeg bruke tiden før jeg reiser tilbake til å forberde neste etappe i ro og mak. Internettforbindelsen er ikke den beste i Kochin, så de beste forberedelsesmulighetene har jeg i mitt hjemmkontor, sier Wouter.

Powered by Labrador CMS