Sønnavind og motstrøm

Færderseilerne kan vente forholdsvis lite vind, innadgående strøm og sørlig vind første del av seilasen.

Publisert

SISTE BRIEFING: Fra skippermøte på Aker Brygga i kveld.

Ifølge meteorloglogene John Smits og Lars Petter Røed er vindprognosene for den første delen av Færderen forholdsvis usikre, men størst er sannsynligheten for vind fra sør eller sørøst i startperioden.

Rundt klokken 1600 vil vinden utfra de siste prognosene dreie med sydlig gjennom Drøbaksund og videre syd - sydvest når man kommer lengre syd. Vindretningen utover natten vil holde seg sydvest, ettersom nordavinden etter all sannsynlighet ikke kommer ordentlig til på grunn av et tungt lavtrykk som beveger seg sørøstover fra Island over Skagerrak.

Lite sjø

Vindstyrken ved Færder er usikker. – Alt fra seks til 16 sekundermeter, men mest sannsynlig vil den ligge på rundt 15 knop, ifølge  de to meteorologen. Bølgene natt til lørdag vil være rundt én meter på det høyeste.

I Indre Oslofjord vil vindstyrken ligge på rundt tre-fem sekundmeter i startperioden, med en bølgehøyde på ikke mer enn 20 cm. Fredagen og

Lørdagskvelden/natten vil dessuten preges av en del bygevind, som følge av et ustablit vær med lite sol, overskyet og en del byger. Som følge av skyene vil man merke lite eller ingen solgangsbris

Mot strømmen

Tidevannet vil være på det laveste klokken 11.41. Motstrømmen innover vil være på det sterkeste tre timer etter dette, det vil si i halv tretiden om ettermiddagen. Den vil gå kraftigs langs land på Drøbaksiden. Det gjelder med andre ord å kjempe seg motstrøms og motvinds gjennom Drøbaksundet.

Temperaturene er ventet å ligger på 14-16 grader i luften og 13-14 i vannet ved Færder.

Følg Færdern direkte via vår trackingtjeneste her.

Les detaljene her

Powered by Labrador CMS