Italiensk utfordrer

Solaris 40 blir en voluminøs 40-foter med høy komfort.

Publisert

Italienske Solaris er kjent for store og luksuriøse seilbåter i elegant stil. Båter i høy prisklasse, men også med høy kvalitet, og utsøkt håndverk.

Nå lanserer verftet en 40-foter som er en størrelse som lagt flere har råd til å eie. En pris som starter på 289.000,- euro uten moms er heller ikke avskrekkende. Vi antar at en slik båt vil havne på 4,5 millioner kroner med moms, seil og litt utstyr.

Verftet har vært sparsommeling med tegninger av nyheten, kun en profil og innredningstegning, men de sier det viktigste.

Mye volum

Båten blir hele 4,1 meter bred, og bredden strekkes seg hele veien bak til hekken. Det gir båten en innredning som tidligere bare var å finne på 43-fotere og større. Nyheten kommer med to bad, og to eller tre lugarer. Eierlugaren er forut, og den store bredden tillater en overraskende stor køye. Her er det også et tilhørende bad.

Høyt fribord, og store skrogvinduer vil gi mye lys og luft under dekk.

Performance cruiser

Det er argentineren Javier Soto Acebal som står bak linjene. Han har blitt Solaris husdesigner.

Båten blir ingen lettvekter, men det store den store 40-foteren holder seg under 10 tonn, hvor tre av disse er i kjølen. Båtens skrogform vil nok bidra med høy stabilitet.

Samlet seilareal er på 100 kvm som er ganske typisk for båter i denne størrelsen. Standard kjøl er på hele 2,4 meter, men en på to meter er også tilgjenglig.

Niba Yachting i Stavanger er nå blitt agent for Solaris i Norge. De forteller at prototypen snart blir satt på vannet, og at første produksjonsbåter blir levert til våren 2021.

Solaris 40 med tre lugarer
Solaris 40 med tre lugarer