Solid start for Stargutta i Miami

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen var best av de norske seilerne da Miami Olympic Regatta startet igår. Men også Ynglingjentene glimtet til

Publisert

Etter en litt rufsete generalprøve i Biscayne Trophy i helgen, glimtet Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen til på første dag av Miami Olympic Class Regatta!  Med 65 båter  påmeldt og alle de hardeste konkurrentene på plass, åpnet gutta med en 6. og 2. plass.

 

Mandagens seilaser bød på typiske Miami forhold midtvinters. Sol og skiftende nordavind feiet over baneområdet. Sammen med trener Lars Loennechen var dagens plan lagt; aggressiv i starten og ikke seile med for høy risiko. Det klarte duoen utmerket.

 

Team LodeStar fikk en bra start i første seilas og  var  raskt oppe i feltet. Vinden var veldig skiftende både i styrke og retning, og det var om å gjøre og ikke låse seg til en av banehalvdelene. Eivind og Petter spilte skiftene bra og rundet 3 på første toppmerket. Andre runden var også preget av store vindskift. Ved sikker seiling og fokus på arbeidsoppgavene sikret gutta seg i mål på en 6.plass.

 

- Vi seilte forbi tre båter på siste lensen og lå på 3.plass 200 meter fra mål, men takket være et 20 graders vindskift tapte vi disse båtene akkurat på mållinjen. Veldig surt, uttaler Petter Mørland Pedersen.

 

Starten på andre seilas var ikke av samme kaliber, men ved å treffe perfekt på første vindskift og god båtfart kjempet de seg opp på en 2. plass på første toppmerket. Derfra og inn var det hele tiden en overveiing om duoen skulle angripe 1. plassen eller sikre de som angrep bakfra. Det ble det siste, og  de seilte inn til en soleklar 2. plass.

 

- Jeg er veldig stolt av Eivind og Petter i dag, de gjorde akkurat som vi ble enige om, forteller en stolt og smilende trener Lars Loennechen

 

Det seiles to fleet i starklassen og vi er derfor 7 sammenlagt, med kort vei oppover på listen.

 

 -Det er hard kamp blant nasjonene som ikke har kvalifisert til OL enda, så det gjelder å ikke ligge på latsiden frem mot VM i april, sier Eivind Melleby, Selv er vi kanskje den Staren som har flest treningstimer på vannet og  på  gymmen siden 1. november, det skal vi fortsette med” , fortsetter han.

 

 Miami Olympic Regatta fortsetter med innledende seilaser i to dager til, før seilerene fortsetter med Gull- og sølvfinaler. Den avsluttende medaljeseilasen gjennomføres på lørdag.

 

Resultater etter 2 regattaer:

1. Flavio Marazzi/Enrico De Maria  SUI

2. Hamish Pepper/Carl Williams  NZL

3. Rick Merriman/Brian Sharp  USA

4. Peter Bromby/Lee White  BER

5. Hans Spitzauer/ Christian Nehammer  AUT

6 .Xavier Rohart/Pascal Rambeau  FRA 

7. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen  NOR  

8. Mark Reynolds/Steve Erickson  USA 

9. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic   CRO 

10. Augie Diaz/Phil Trinter  USA   

Ynglingjentene hadde ikke klaff i den første av dagens to seilaser, men i den andre løsnet det skikkelig, og med 4. plassen beviste de norske jentene at de nok skal bli å regne med i denne regattaen.

1 Xia Qun, Song/XIAO NI, LI/YAN LI, YU CHN   10.00    

2 Ayton, Sarah/Webb, Sarah/Wilson, Pippa GBR   12.00    

3 Barkow, Sally/Howe, carrie/Capozzi, Debbie USA 13.00    

4 Lehtinen, Silja/Klemetz, Maria/Varesmaa, Livia   15.00    

5 Mulder, Mandy/Faber, Mary/Witteveen, Merel NED  15.00

6  Azon, Monica/Azon, Sandra/Pisonero, Graciela ESP  19.00

13 Sundby, Siren/Fredriksen, Lise Birgitte/Koefoed, Alexandra NOR   27.00

Bjørnaer Erikstad i 2.4 meteren har hatt gode treningsdager før regattaen og følte seg godt forberedt til Miami OCR. - Under tune up regattaen som ble avsluttet for noen dager siden, gikk det bedre og bedre for Bjørnar i hvert race. Fokus har vært startene, og av 9 starter var 7 gode, det er statistikk vi kan leve med, sier treneren Frank Kirkeland.

- I dag har vi seilt tre race og hatt tre dårlige starter. Når man starter bak i bussen, kommer man ikke frem til å gå av på buss stoppene, og man må bare følge etter. Det samme har det vært for Bjørnar i dag. Ingen mulighet til å følge egne valg og han kom ikke inn i skiftene som preget vinden i dag. Startene har ikke fulgt kurven fra Tune Up regattaen og det skal vi rette på til i morgen, sier treneren

1 Damien, SEGUIN  FRA    7.00    

2 Berlin, Stellan     SWE   11.00    

3 Horrocks, Carl     USA    11.00    

4 Bjurstrom, Rikard FIN    12.00    

5 Lucas, Helena     GBR   15.00    

6 Pascoe, Megan GBR      20.00    

16 Erikstad, Bjornar NOR   50.00    

I Laser Radial er dert dobbelt amerikansk i tet, mens unge og lovende Anette Melsom Myhre er best av de to norske jentene etter to seilaser.

1 Tunnicliffe, Anna USA  4.00    

2 Railey, Paige USA   5.00    

3 Clark, Penny GBR   8.00    

4 Dobson, Charlotte GBR   14.00    

5 de Turckheim, Sophie FRA  16.00    

6 Tenkanen, Tuula FIN  17.00    

16 Melsom Myhre, Anette NOR  33.00    

17 Samdal, Elin Maria     NOR  34.00

Powered by Labrador CMS