«Solo» første båt til Shetland
«Solo» første båt til Shetland

«Solo» første båt til Shetland

Rune Aasberg og Hans Jørgen Bauck i Express 40en «Solo» ble første båt til Shetland. Doublehandedseilerne brukte litt over et døgn på turen over Nordsjøen.

Publisert

Bilde: Solo gjorde 8 knop mot Shetland på en speilblank Nordsjø torsdag morgen. Foto fra  pressemelding.

 

Pressemelding:

 

– Vi hadde en helt fantastisk seilas. På morgenkvisten torsdag var det helt speilblankt hav og vi gjorde syv-åtte knop. Helt rått, sier en fornøyd Rune Aasberg vel fremme i Lerwick.

 

De to seilerne fulgte strategien sin til punkt og prikke. Rett tolkning av været på etappen gjorde at de nådde målene sine: Første båt til Shetland og foran hovedkonkurrenten Black Pearl med Sverre G. Ellingsen ved roret. Vinden var aldri mer enn 20 knop og ga sløre og lenseforhold for Solo.

 

Ellingsen kom inn som andre båt litt over en halvtime etter Solo. Ellingsen har med seg fire andre, mens Aasberg og Bauck stiller i doublehandedklassen.

 

– Vi hadde en helt utrolig tur og vi satser på å slå Solo på vei hjem, sier Ellingsen.

 

Seilerne ble møtt av et strålende vær på Shetland, og i løpet av torsdagen kommer de fleste båtene til å komme frem.

 

Starten på returen til Bergen går søndag morgen.

 

 

Sjøassistanse Shetland Bergen Races er den største og mest suksessrike Nordsjø regattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen. I 2009 starter den 24. juni fra Korsfjorden og tar seilerne over Nordsjøen til Lerwick på Shetland. Retur er 28. juni. Tomannsregattaen 1000 Mile Race har Sjøassistanse Shetland Bergen Races som del etappe og det gjør at seilere fra Nederland, Belgia, Tyskland og England også blir en del av Nordsjøklassikeren.

Les mer på www.shetland-race.no og http://www.1000mile.org/.

Se også http://www.sjoassistanse.com

 

Powered by Labrador CMS