Soloseilere holder følge

Det er uvanlig tett mellom båtene i Vendee Globe seilasen, men bakfra kommer Desjoyeaux

Publisert

Löick Peyron som har ledet jorden rundt seilasen lenge er nidag morges under kraftig angrep fra Sebastién Josse, men det er bare 61 nm mellom de ni beste båtene. Det er i praksis intet når man snakker om en regatta jorden rundt. Nå posisjonerer båtene seg med tanke på å komme inn i vinden som følger jordrotasjonen på den sørlige halvkule og som ga forhold der Ericsson nylig satte 24 timers rekord under Volvo Ocean Race.

Blant de ni første i feltet er det ingen overraskelser, men vi ser hvor tungt det har vært for Mike Golding å seile seg opp i feltet etter det han tapte på å tjuvstarte i Les Sables d´Olonne. Golding som ligger lengst vest i feltet, men langt mot syd gambler åpenbart på å komme inn i den sterke vestavinden tidligere enn konkurrentene. Men det koster og de siste 24 timene har han dekket mindre distanse enn båtene foran og rundt ham.

Löick Peyron har seilt seg inn i stilla og er nesten innhentet av Sébastien Josse.

Følg nå spesielt med vinneren fra 2000/01 Michel Desjoyeaux. Han måtte returnere til Les Sables d´Olonne med tekniske problemer rett etter start og da han kom avgårde var de ledende båtene 600 nm foran. Nå har han jevnt og trutt plukket konkurrentene en etter en, og idag ligger han 364 nm bak Peyron etter å ha hatt lengst døgnmål siste døgn med 358.8 nm.

Desjoyeaux kommer ikke til å gi opp kampen om seieren og husker sikkert hvoran Ellen MacArthur hentet inn en større ledelse som had hadde i Sydatlanteren for snart åtte år siden. Han kan derfor ikke avskrives selv om konkurransen fremover i feltet er formidabel og disse ventelig vil drive hverandre maksimalt.

En av de antatt sterkeste, Jérémie Beyou i Delta Dore har måttet gi seg med riggskader han ikke kan reparare på egenhånd. Han søker nå hjelp i Brasil og dermed er eventyret over for franskmannen som er den femte seileren som er ute av dansen.

Se video fra Vendee Globe her:

Rekkefølge kl 0900 idag 27/11

1     Loïck Peyron Gitana Eighty                       19804.5 nm til mål.  316.8 nm  siste 24 timer

2     Sébastien Josse BT                                            + 3.7    331.1    

3     Jean-Pierre Dick Paprec-Virbac 2                + 25.2     317.2    

4     Armel Le Cléac´h Brit Air                                + 26.2     321.8

5     Vincent Riou PRB                                               + 34     317.1

6     Jean Le Cam VM Matériaux                          + 47.6     323.8

7     Roland Jourdain Veolia Environnement     + 47.7     318.5    

8     Yann Eliès Generali                                        + 50.3     318.1

9     Mike Golding                                                       + 61     307.0

14     Michel Desjoyeaux Foncia                       + 364.3     358.8    

Powered by Labrador CMS