Sebastian Wang-Hansen
Sebastian Wang-Hansen

49erFX jentene kom til kort, men gledelig i brett

Brettseileren Sebastian Wang-Hansen er klar for morgendagens medaljefinale. Det bør også de norske Finnjolle og Laserseilerne være på søndag.

Publisert Sist oppdatert

Et black flag satte de norske jentene Helene Næss og Marie Rønningen utenfor medaljefinalen til tross for gode plasseringer, (4, 7 og 9) i de øvrige. Det ville normalt ha holdt til en svært god plassering, men ettersom 49erFX ikke fikk gjennomført noen seilaser idag og Helene og Marie ikke var blant de fem fullførte gårsdagens siste seilas, ble det stang og ut for jentene som nettopp har vunnet sølv i prøve OL. Nå ble det 14. plass.

Om FX-jentene kanskje skuffet denne gangen er de desto større grunn til å glede seg over brettseileren Sabastian Wang-Hansen som tok den ene topp ti passeringen etter den andre og er nummer ti før finalen. Nacra17 laget Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er ikke i finalen og endte på 15. plass sammenlagt, Tiril Bue og Mathias Mollatt nr. 29.

Laserklassene og Finnjolle skal alle seile en seilas imorgen før søndagens medaljefinaler. Her ligger både Hermann Tomasgaard, Line Flem Høst og Anders Pedersen an til finaleplass, Tomasgaard også med gode medaljesjanser.

Det har vært tøffe forhold på OL banene på Sagami Bay med frisk vind og grov sjø gjennom hele regattaen.