Helene Næss og Marie Rønningen
Helene Næss og Marie Rønningen

FX-jentene viser seg frem, og norsk kvoteplass i Finnjolle

Med to 4. plasser og en 6. var de norske jentene best av alle idag. Og Anders Pedersen kan feire 17. mai med god samvittighet.

Publisert Sist oppdatert

Ette dagens tre seilaser, gjenstår to igjen imorgen før medaljefinalen søndag. Det er fremdeles mange poeng som skal fordeles, og Helene Næss og Marie Rønningen tillater seg ingen stor 17. mai feiring i Weymouth. Jentene viste igjen at de hører med i toppsjiktet i 49erFX og med stor jevnhet og selvtillit seilte de idag inn til to 4. og 6. plass. Store trykkforskjeller gjorde forholdene krevende og små feil kunne gi store utslag. Når jentene falt en plass nedover på resultatlisten, skyldes det at seilerne nå kan stryke to seilaser. For resultater se her: https://49er.org/event/2019-european-championship/#49erfxresults

Tøft i Nacra

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i GM 2019 - Weymouth
Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i GM 2019 - Weymouth

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen har fått erfare at nivået i gullfinalen er vesetlg høyere enn i kvalifiseringsseilassene. De avsluttet dagen med sitt beste finaleresultat, 13. plass og ligger nå 20 sammenlagt. Tiril Bue og Mathias Mollatt viser stadig fremgang og leder sølvfinalen etter 1, 3. og 11. plass idag. For resultater, se her:

https://nacra17.org/events/2019-european-championship-2/#results

Norsk kvoteplass i Finnjolle

OL plass for Anders Pedersen
OL plass for Anders Pedersen

Anders Pedersen kan nå feire 17. mai i visshet om at OL plassen er sikret for Norge, og trolig også for ham. Det ble ingen seiling for Finnjollene i Athen idag, og Anders som ligger på 9. plass har bare Brasil av dem som ikke har kvoteplass i OL med seg i medaljefinalen som skal seiles imorgen. Begge disse er dermed sikret.