Verdensmesterne Pia Andersen og Nora Edland
Verdensmesterne Pia Andersen og Nora Edland

Norge i tetgruppen

Norge er topp fem av 66 nasjoner etter to dager av ungdoms VM. Topp prestasjonene. er det 29er seilerne som står for.

Publisert Sist oppdatert

Etter ikke helt å lykkes i starten tok Mathias Berthet and Alexander Franks-Plenty grep og tok over ledelsen i 29er klassen med gårsdagens plasseringer 2-1-1. Med 11 poeng ligger de nå fem poeng foran Seb Lardies og Scott Mckenzie, NZL med Australias Henry Larkings og Miles Davey ytterligere to poeng bak. - I går var vi ikke fornøyd med farten. Vi var ikke vant til den krappe sjøen, sa 17 år gamle Mathias. - Idag hadde vi gode starter og god følelse på kryssene. Det var en veldig god dag for oss, sa han.
- Vi er veldig fornøyd idag, sa Franks-Plenty. - Vi seilte lavt og fort, på australsk måte. Det lønte seg å gå på høyre side og vi gikk rett ut på den siden på alle kryssene. Er ikke sikker på om det var bølgene eller strømmen, men høyre siden var definitivt best. Kanskje var vinden litt sterkere. 

Pia Andersen og Nora Edland vant også to seilaser i jentenes 29er og kan nå stryke en 17. plass. De leder med 8 poeng foran russerne Zoya Novikova og Diana Sabirova som har 11 poeng. 

Uffe Tomasgaard er 5 i Laser Radial etter plasseringene 4 og 5, Guro Gjesdal er 16 i Laser Radial for jenter etter 11 og 16. plass. Henrik Borge er 8 i RS-X etter 5, 10 og 9 og Helle Oppedal er 11 i jentaklassen etter plasseringene 9, 11 og 7.

Nasjonasmessig ligger Norge på en sterk 5. plass bak USA, ITA, POL og NZL, men foran stormakter som NED, GBR, FRA, ESP og GER. Danmark er 24 og Sverige 28.

382 seilere i 265 båter i ni klasser fra 66 nasjoner deltar i årets ungdoms VM i Corpus Christi, Texas, USA fra 14 til 21 juli 2018.