Ragna og Maia Agerup vant begge
Ragna og Maia Agerup vant begge

Norsk dominans i 49erFX

Næss og Rønningen leder fortsatt, men det var Agerup-søstrene som dominerte tirsdagens regatta.

Publisert Sist oppdatert

Med 2. og 7. plass økte Helene Næss og Marie Rønningen ledelsen sammenlagt i EM for 49erFX, men det var søstrene Ragna og Maia Agarup som stjal oppmerksomheten tirsdag. Med to perfekte seilaser og særlig agressiv seiling unnavind seilte jentene sterkt taktisk og sikret seieren i begge, i den siste etter en perfekt beregnet jibb over svenske Julia Gross og Hanna Klinga. De to jentene som representerte Norge i OL i Rio har i vinerhalvåret studert ved hvert sitt college i USA. Det har blitt mye collegeseiling, men lite tid sammen i 49eren. Nå er jentene i ferd med å finne formen sammen og med Tønsberg-jentene Næss og Rønningen på laget ser det unektelig lyst ut sett med norske øyne i denne klassen.

 

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen til gullfinale
Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen til gullfinale

Etter fem år i Nacra klassen klarte endelig Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen og sikre sin første gullfinale i et EM. - Det er godt å få et resultat i nærheten av toppen, sa Mortensen som forteller at laget har foretatt store endringer i løpet av vinteren, endringer som har gitt stor forskjell.  - De første årene måtte vi seile alene uten treningspartnere eller trenere.  Nå har vi støtte fra Norges Seilforbund og treneren de har stilt til vår disposisjon har virkelig vært til stor hjelp. Martinsen undestreker at treningen i Cagliari på Sardinia sammen med flere andre lag også har hjulpet godt.       - Vinteren ga oss mye trening i kappseilas, båthåndtering og starter. Og mye moro, sier Martinsen.

Mads og Tomas Mathisen i Gdynia
Mads og Tomas Mathisen i Gdynia

Brødrene Tomas og Mads Mathisen ligger på 50. plass i 49er for herrer. 

- Nok en dag ferdig her i Gdynia. Vi klare å komme oss til sølvfeltet som vi mener er minstekravet. 50. plass ligger vi på og skal kjempe mot de samme båtene i tre dager. Vi merker at energien begynner å minke etter fullbooka opplegg siden skoleavslutning. Det er dette vi legger opp til, prestere under utmattelse. Dette er toppidrett. 

Gleder oss til ny dag i 49er, sier Risørgutta på facebook.