Sonaren ned fra pallen

Etter en sterk åpning har det buttet imot for Sonarkara i Qingdao. Også Bjørnar Erikstad i 2.4 fikk en tøff dag på regattabanen idag.

Publisert

SEILAS 5 OG 6

Dag 3 ble preget av en stor feil i hver seilas. Dette gjorde at den norske sonaren aldri rundet første kryssmerke blant de beste. I den første seilasen for dagen, var Norge imidlertid i ledelsen etter 2/3 av første kryss. Norge gikk foran feltet, fikk en lifter og valgte å stå på denne. Dette var en stor taktisk feil. De ble grådige, mistet ledelsen og rundet som nr. 6. På andre kryssmerke var de oppe på 5. plass. På siste lens, løyet vinden helt ned til 2 knop. Der tapte de 2 båter før mållinjen og kom dermed i mål som nr. 7.

Kom greit ut i seilas 6, slo til babord, men klarte ikke å gå foran Kina som lå helt til lo for feltet. Dette resulterte i en 720 graders straff og dermed var den norske båten helt sist. De klarte å hente igjen 4 båter og kom i mål som nr. 8. Dette var en særdeles dårlig dag for den norske sonaren.

SEILAS 7 OG 8

Det blåste lett vind fra omkring 140 grader. Gutta kom litt for sent ut i starten på babord side og måtte dukke 2 båter etter stagvending til styrbord. De seilte en bra førstekryss, rundet som nr. 5. De tok USA på andre kryss og ble nr. 4 i mål.

I seilas 8 startet de nest lengst til lo og kom greit ut. Trener Esben Slaatto hadde foreslått at babord side var bra. Gutta hadde kurs til babord, men vinden skrallet og de valgte å slå og gikk mer på styrbord side opp til første kryssmerke. Babord side var helt klart den beste siden og Norge rundet første kryssmerke som nr. 7. Lensen ble brukt til å nærme seg feltet foran. Andrekryssen var bra, og gutta rundet toppmerket på 5. plass, men en dårlig runding med tett av båter bak gjorde at 4.-9. plassen kom likt mot mål. Den norske båten ble skviset ut og endte på 9. plassen.

Totalt ligger den norske Sonaren på en 4. plass med seks poeng opp til bronse foran morgendagens siste seilas.

Bjørnar Erikstad i 2.4 meter hadde 9. og 5. plass i dagens seilaser og ligger med det på 7. plass i regattaen med en seilas igjen å seile

Powered by Labrador CMS