Sonarlaget slåss for verdenscupen
Sonarlaget slåss for verdenscupen

Sonarlaget slåss for verdenscupen

Sail for Gold regattaen kom igang idag. De som har mest å kjempe for er Sonarseilerne Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen som har verdenscuptrofeet halvveis i lomma.

Publisert

Det norske sonarlaget er nå i Weymouth og årets siste verdenscup er i gang. Laget kom til Weymouth torsdag 5. august og deltok i en treningsregatta fredag og lørdag. Lørdag ettermiddag målte de inn båt og seil. Søndagen ble benyttet til hvile før start på en uke med konkurranse.

Det ble gjennomført to race i dag. Værforholdene har vært fine med stabil vindstyrke på 10-12 knop. Vinden har imidlertid vært litt slengete i retning. I første race seilte laget bra og gjorde mye riktig. Det var en tett og spennende seilas der de endte på en tredjeplass. I andre race var laget godt med helt i starten, men etter et par trange situasjoner og en merkeberøring falt de noen plasser og endte på en sjetteplass. Etter første dag ligger laget som nummer fire i et veldig jevnt felt. ”Det er godt å være i gang med seilasene,” sier Aleksander Wang-Hansen. ”Det er gått en stund siden vi hadde siste verdenscupkonkurranse og det blir spennende å se om vi klarer å sikre oss topplasseringen i verdenscupen sammenlagt.

Matthias Mollatt ligger på 30. plass i Laser med 42. og 17. plass og er mew det beste nordmann.

Kristine Strandenæs er best av Laserjentene med

Jannicke Stålstrøm fullførte ikke i RS:X.

Sebastian Wang-Hansen er 66 i RS:X for herrer

Resultatene i 2.4 m foreligger ennå ikke.