RORSKADE: Mikkel Erichsen med familien

En kjedelig rekord

Den norske familien på vei til Karibien har satt en kjedelig rekord. De er de første som har fått båten skadet to ganger av spekkhoggere. Begge ganger ble roret så skadet at båten måtte på land.

Publisert Sist oppdatert

Første angrepet skjedde 11 august utenfor La Coruna. Etter at båten hadde fått reparert roret fortsatte turen. Det neste angrepet skjedde utenfor Illa Salvora. I begge tilfellene var båten, en Bavaria 42, underveis for motor. Spekkhoggerne ødela roret som ble delvis spist av. Angrep nummer to skjedde 4 september.

Mikkel beskriver angrepene som skremmende. Spekkhoggerne dyttet kraftig i skroget. Det tok bare sekunder fra spekkhoggerne kom til syne til de hadde tatt tak i roret og ødelagt dette. Skroget bulet innover da spekkhoggerne dyttet kraftig i roret. Biter av roret fløt opp til overflaten etterhvert som spekkhoggerne gikk løs med tanngarden. Spekkhoggerne ødela roret som ble delvis spist av.

Angrepene fortsetter

I over to år har spekkhoggere utenfor den Iberiske halvøy angrepet seilbåter. Svært mange av angrepene har skjedd i områdene rundt Gibraltar, men også lenger nord langs kysten av Spania, Portugal og Frankrike har det vært angrep. I sommer har det vært mange angrep, og båteiere rapporterer om marinaer hvor flere seilbåter ligger på land med ødelagte ror. Eneste trøsten er at flere av verftene har blitt gode på utbedring av rorskader. Familien fikk utbedret skadene etter to dager på land. De er nå på vei videre mot Lisboa og seiler i kolonne med flere seilbåter.

Seilmagasinet har skrevet en lenger artikkel angående spekkhoggerangrepene som kan leses her.

Spekkhoggerne spiste av deler av roret
Roret fikk store skader
Båten måtte på land