Spennende debut for spennende båt

Knierim 33 møter HP 1030, Viviace 34, og First 35 i Danmark til helgen.

Publisert

Det er i Danmark det skjer på lørdag, selv om NORC-regattaen i Larvik også blir spennende. Under Big Boat Challenge i Kerteminde i Danmark motes mange spennende båter. I det tøffe selskapet stiller også Ragnar Wisløff i sin nye First 35, samt Dag Skarsgaard i Landmark 43, Aasmund Drolsum i Magic 40, Fram VXI og Ole Martin Vordahl i «Camilla», Cookson 50 med svingkjøl. Det blir spennende å se hvordan denne og Fram seiler mot «Broskraberen.dk» og to one-off båter på over 60 fot. Det seiles etter IRC.

Mini «Al Capone»

Seilmaker Søren Hansen fra Elvstrøm stiller i en særdeles spennende båt. Knierim 33 er en miniutgave av «Al Capone». Båten på 10 meter veier bare 2,6 tonn og har et storseil på 40 kvm. Av båtens vekt er 1,4 tonn som blybulb, over halve vekten. Men båten må også seile fort for å hevde seg. IRC målet er 1,153, og skal dermed seile raskere enn King 40 som har 1,111 i måletall. First 35 har et måletall på 1,029 under IRC.Knierim er et verft i Kiel som bygger avanserte båter. Verftet har bygde den tyske America’s Cup båten, SP 65 «Container» og Knierim 49, som ble nummer to i HH Skagen Race i ORC club-klassen.

I Big Boat Challenge stiller også Jesper bank opp med sin super Faurby 396. Seilas har seilt båten. Du kan lese saken her.

Du finner arrangørens nettside her.

Powered by Labrador CMS