Spennende spansk lag i Volvo Ocean Race

Ute av fotball VM og med ny konge stiller Spania et lag som kan vinne Volvo Ocean Race.

Publisert

Hovedbilde: Iker Martínez og Xabi Fernández prøver seg igjen i Volvo Ocean Race.

OL mesterne Iker Martínez og Xabi Fernández får ledelsen ombord i et prosjekt ledet av Pedro Campos. Dermed er det klart at også den 8. jorden rundt seilasen får spansk deltakelse. Dette bekreftes idag av Pedros Campos´ Team Campos. Volvo Ocean Race starter med in port race i Alicante 4 oktober og består av 38,739 nm (71,745 km) med anløp i 11 forskjellige land. Det er femte gang på rad at det er en spansk båt i regattaen, noe som er en rekord i seg selv.

- Vi vet dette kommer til å bli et tøft race med like båter og mange gode seilere, men som alltid vil vi bestrebe oss på å vise det spanske flagget på en så god måte som mulig, sier Campos. - På vegne av hele teamet vil jeg takke sponsorer, folk og institusjoner som har vært involvert i å få dette prosjektet på beina, sier han.

Båten vil om kort tid bli levert fra Green Marine i England slik at selerne kan sjøsteste den skikkelig. Av de åtte seilerne som utgjør mannskapet vil minst to være under 30 år. I tillegg skal det være en fast reporter ombord.

 

Lagets sponsorer vil bli annonsert i løpet av de neste måneder, og laget er støttet av det spanske idretts-  og seilforbundet.

 

Volvo Ocean Race består av ni etapper. Etter avreise fra Alicante blir neste stopp Cape Town (South Africa), Abu Dhabi (UAE), Sanya (Kina), Auckland (New Zealand), Itajaí (Brasil), Newport (Rhode Island, USA), Lisboa (Portugal) and Lorient (Frankrike). På veien til avslutnngen i Gøteborg skal båtene innom et 24-timers pit-stop i Nederlandske Haag. I tillegg til de ni etappene skal det avvikles totalt 10 in port seilaser tett på publikum.

 

Syv spanske båter har gjennom tidene deltatt i Whitbread Round the World Race/Volvo Ocean Race: Licor 43 (1981-1982), Fortuna Lights (1985-1986), Fortuna Extra Lights (1989-1990), Galicia’93 Pescanova (1993-1994), movistar (2005-2006), Team Telefónica, med to båter (2008-2009), ogTeam Telefónica (2011-2012).

 

I det siste racet var den spanske båten «Telefónica» raskest på totalt utseilt tid, men poengmessig var det franske «Groupama» som vangt regattaen.

Det er nå seks båter klare for Volvo Ocean Race, foruten det spanske laget er det jentebåten, det svenske Team SCA, tyrkisk-amerikanske Team Alvimedica, Team Brunel med Bouwe Bekking, kinesiske Dongfeng Rce Team med fransk skipper Charles Caudrelier og Ian Walkers Abu Dhabi Ocean Racing. Det er bygget i alt syv båter til årets regatta, og vi venter at det siste laget vil bli annonsert i løpet av kort tid.