Spenning i sakte film

- De tre viktigste parametrene klaffet. Vi hadde en god start, hadde god båtfart og valgte riktig taktikk. Alt slo til. Derfor vant vi.

Publisert   Sist oppdatert

Bjørn Mørland-Pedersen får det å vinne mesternes mester ut til å høres såre enkelt ut. Sammen med WOLFPACK-kumphanene Pål Tønnesson, Nisse Nordenstrøm og Ivar Andreas Monefeldt vant de en klar seier. Fra første rundingsmerke og til mål, tre runder på en pølsebane, ledet de. Bjørn forklarer hvordan årets mestre tenkte og seilte:

Ville til venstre

– Vi hadde bestemt oss for at vi ville ut på venstresiden av banen fordi den vestnordvestlige vinden så ut til å fylle best inn på den siden. Startlinjen var litt favorisert i le ende og vi fikk en god start der, men ikke best og ikke lengst i le. Starten vant Dag Usterud & co til le for oss. De valgte imidlertid å slå til babords halser tidlig, og vi vinket dem forbi foran oss, selv om vi hadde styrbords halser. Vi syntes det var for tidlig å slå og seilte 100 meter til før vi gikk baut. Eivind Melleby og Kristoffer Spone fortsatte for styrbords halser litt til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her