Spioner følger Ericsson-teamet fra Lanzarote

Ericsson-teamet har hatt besøk av ubudne gjester på Lanzarote. Ukjente personer med lange telelinser har forsøkt å følge treningen deres fra motortbåter, forteller Aksel Magdahl til Seilas

Publisert

- De andre teamene er naturligvis interesserte i å se resultatene av vår periode med testing og utvikling fra september til nå, forteller Magdahl. - Den siste uken i mai hadde vi besøk på vannet av en motorbåt med fører, og kameramann med stor linse. Det høres kanskje ikke så spesielt ut, men i et farvann med stor sjø og ingen andre båter på vannet, ble vi selvsagt raskt oppmerksomme på den og lot seilene ligge på dekk.

- En halv dag gikk med til å vente på at vi kom ubehagelig langt offshore for spionbåten, mens vi seilte for bare storseil for ikke å vise frem seilene vi har utviklet. Men da Lanzarote kom ut av syne og det ble for utrygt å følge oss med motorbåten midt i Atlanterhavet, snudde tilskuerne mot land og vi fikk gjøre det vi skulle. På land stod vårt shore crew klart til å ta bilde av besøket, vi  var jo litt nysgjerrige på hvilket team som hadde sendt representanter til øya. Gjestene var imidlertid foto-sky, og stakk avgårde da de så mottakelsen. Neste dag gjentok det samme seg. Dag tre blåste var det mer vind og sjø som er vanlig på østkysten av Lanzarote, så det ble umulig å være ute i motorbåt. Forresten skulle vi være ute i to døgn så de ville fått seg en overraskelse om de hadde fulgt etter.

Magdahl er overrasket over at ingen har vært på vannet for å ta bilder av teamet tidligere, i hvert fall så vidt de vet. De vet at Movistar-personell har befunnet seg i området, men hvordan E3 ser ut har vært kjent lenge så der har det ikke vært mye å hente. Og seilloftet og båtbyggerverkstedet har man ikke innsyn til.

- Med deadline for for å levere inn designene for seilene som skal være klare til start nærmer seg raskt, så det kan bli god business for båtutleierne på Lanzarote fremover, avslutter navigatøren på den skandinaviske Ericsson båten, Aksel Magdahl.

Powered by Labrador CMS