Staale Jordan - vikingen mot elementene
Staale Jordan - vikingen mot elementene

Staale Jordan - vikingen mot elementene

Franskmennene omtaler Transat-seiler Staale Jordan som den rene karikaturen på en sjømann og omtaler han som "vikingen".

Publisert

På hjemmesiden til The Charente-Maritime/Bahia Transat 6,50 omtales Staale Jordan ikke bare som proto 6.50-seiler, men også som prototypen både på den norske vikingen og sjømannen. Han er også blant dem som har seilt mest, selv om han er langt fra den mest kjente av deltakerne i The Charente-Maritime/Bahia Transat 6,50.

Han forteller til den franske nettsiden om tilfeldigheten som førte til at han  i 2003 kom kontakt med solo-seilerne som skulle over Atlanteren.

– Da jeg så størrelsen på båtene og alt som skipperene måtte forberede seg på, tenkte jeg bare at de måtte være fullstendig gale hele gjengen. ..Likevel, det var noe som sa meg at detet måtte jeg også gjøre en vakker dag

I 2006 kjøpte han sin 6.50 proto, men 2007-seilasen deltok han ikke på. Hadde hadde forstått at denne seilasen ikke ga noe rom for prøving og feiling. « Kommer du først til Frankrike så gir man full gass. Og det kan det blir svært dyrt»- var beskjeden han hadde fått.

I fjor deltok han så i Port Médoc og i Les Sables-Azorene. Sistnevnte omtaler Staale som et rent helvete.– Jeg kom sist av alle protoene, men jeg fullførte! Det var langt fra alle som klarte å komme seg i mål ved den portugisiske øygruppa.

Om årets transat sier Staale følgende:

– Jeg forventer å få det skikkelig vondt. Dessuten, uten sponsorer kan jeg aldri stille hundre prosent forberedt. Sånn har det vært hele tiden siden jeg begynte, ler han. Som om hele livet hans var en kamp mot elementene.

Men han innrømmer samtidig at han vil være svært fornøyd hvis han får en plassering midt på treet. På etappen til Funchal, som ifølge han selv handlet mest om det å håndtere båten, kom han inn som nr 30.

Powered by Labrador CMS