Staren i ledelse før medaljefinalen

I dagens eneste seilas ble det en sterk 2. plass for Melleby og Mørland Pedersen som derved overtok ledelsen sammenlagt. Erikstad og Ynglingjentene fortsetter å vise fine takter.

Publisert

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen gir seg ikke og seilte i dag inn til en knallsterk 2.plass. Etter å ha rundet 4 på 1.toppmerke gjentok de to gutta bedriften fra de andre dagene og seilte regelrett fra konkurrentene. Det har vært lette og vanskelige forhold i dag noe som resulterte i kun ett race, men det ser ikke ut til at det er noe som kan stoppe den norske duoen lenger. Med 5 poengs ledelse har de også en god posisjon før morgendagens avgjørende medaljeseilas som teller dobbelt.

- Vi har heldigvis vært i tilsvarende situasjon i Medemblikk i fjor. Da ble vi stresset og mistet hodet i medaljeseilasen. Det har vi lært av og morgen skal vi ikke gjøre noe annet enn å dra ut på vannet og seile som vi har gjort resten av uken. Det har gått bra så langt, sier en fornøyd Petter Mørland Pedersen.

 

- Jeg får si som min gode seilervenn Hans Olav Kvalvaag pleier å si - Det har aldri vært noen ulempe å lede. Jeg gleder meg til medaljeseilas i morgen. Vi har seilt bra hele uken og det er ingen grunn til at vi ikke skal få det til i morgen. I tillegg er medaljeseilaser viktig trening frem mot OL. Det er lett å glemme midt opp i alt fokuset på OL-kvalifisering frem mot VM. Vi har langsiktige mål med dette, sier Eivind Melleby, tydelig fornøyd med å se hele verdenseliten bak seg på resultatlisten.

Resultater etter 8 seilaser:

1. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR

2. Xavier Rohart/Pascal Rambeau FRA

3. Flavio Marazzi/Enrico De Maria SUI

4. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic CRO

5. Afonso Domingos/Bernardo Santos POR

6. Fredrik Loof/Anders Ekstrom SWE

7. Mark Reynolds/Steve Erickson USA

8. Francesco Bruni/Gilberto Nobili ITA

9. Rick Merriman/Sharp Brian USA

10. Hamish Pepper/Carl Williams NZL

Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed startet dagen med 2. plass og med 10. plass i den andre seilasen ryket jentene opp på 13. plass sammenlagt. Ikke godt nok til medaljefinale denne gangen, og jentene sliter fremdeles med jevnheten, men med fire plasseringer i toppen (to 2, 3. og 4. plass) viser de at noe bra er på gang. Nasjonsmessig ble det 8. plass og av nasjonene som ennå ikke er OL kvalifisert er bare Frankrike foran.

I dagens to seilaser starter Bjørnar Erikstad på linjen og vinner på skiftene på banen. Han startet med 2. plass idag og fortsatte dermed suksessen fra torsdag, men i den andre fikk han sin andre OCS i regattaen og med kun en seilas å stryke blir dette sjebnesvangert for sammenlagtplasseringen.  Han ender dermed på 11 plass i sammendraget i en regatta der han famler i begynnelsen, men avslutter best av alle. Dette har dermed vært en oppløftende regatta for Tønsberggutten som nå seiler med stor selvtillit og viser at han har muligheter til å hevde seg blant de aller beste i 2.4 meter klassen.

Dette har ikke vært noen god regatta for vår antatt beste Laser Radial-seiler Elin Samdal. Ikke bare ble sluttplasseringen under par, hun ble også slått av den mye yngre og lovende Anette Melsom Myhre. 18. og 20. plass ble det til slutt på de to. Elin har tidligere kvalifisert Norge til OL, men nå ser det ut til at hun får konkurranse om OL plassen av Askerjenta som etter regattaen i Miami tegner til å bi en sterk utfordrer. – Jeg har både tatt for store sjanser, og også foretatt feilvurderinger, sier Elin selv. – Skal jeg klare å hevde meg må jeg være enda mer besluttsom ute på banen, prøve å holde farten i båten oppe hele tiden, ta mindre risiko når jeg seiler på kryss for så å sette inn støtet når jeg går på lens, sier hun. Med Cathrine Gjerpen hjemme kan det nå se ut som om vi får tre gode Laserseilere som kan bidra til å heve hverandre mot OL.

Powered by Labrador CMS