«Statsraaden» i tet
«Statsraaden» i tet

«Statsraaden» i tet

For øyeblikket leder «Statsraad Lehmkuhl» foran «Radich», som måtte bytte en mers underveis.

Publisert

LEDER: Barken «Statsraad Lehmkuhl» (arkivfoto).

Det går unna med skutene i Tall Ship's Race, som nå er på full fart mot Danmark. Her er nok en statusrapport fra «Radich»-kaptein Halvor S. Hanssen:

Ved de første resultatene som ble mottatt ombord klokken 10.00 i dag tidlig lå vi først både i klassen og totalt. Nyheten ble som det sømmer seg mottatt med hemningsløs jubel ombord. I løpet av formiddagen passerte vi de Nederlandske gassfeltene i halsbrekkende fart.

Vinden holdt seg på stiv til sterk kuling helt fram til sent på ettermiddagen. Rundt lunch var kombinasjonen av vind og sjø såpass krevende at vi berget røylene.

Revnet seil

Rett etter middag oppdaget vi at store mers (det vil si det tredje øverste seilet på stormasten. red.anm) hadde revnet i et par sømmer, og etter noen forberedelser ble en ny mers bendt opp. Hele operasjonen ble utført på en god time, og sakket oss ikke noe særlig. På de 12 timene mellom 08 i dag tidlig og 20 i kveld holdt vi et snitt gjennom vannet på over 12 knop.

Bra, men ikke nok

Det er veldig veldig bra, men var ikke godt nok til at vi klarte å holde «Statsraaden» bak oss. Hun har dratt litt ifra, og ved kveldens rapportering hadde hun inntatt ledelsen foran oss. Nå har vinden løyet noe, og sjøen holder og på å legge seg. Røylene er på vei opp igjen, og vi har god tro på at vi skal klare å henge på storebror fra Bergen. Gjennom natta skal vinden løye til en veldig liten kuling, og vi peiser på.

Powered by Labrador CMS