Stemningsrapport fra Sam Davies

Nå ligger de to jentebåten sammen helt fremme ved en del av favorittene, så tett at de kan ta en prat på VHFen.

Publisert

Jentebåtene «Roxy» og « Aviva» ligger på 12. Og 13. Plass kun 50 nautiske mil bak ledene båt, men rett bak favorittene Mike Golding på 11, og Marc Guillemot på Safran som ligger på 10. Plass.

Gode båter

Det er ingen b-båter jentene seiler. Roxy er en gammel båt, fra 2000, men er båten som har vunnet Vendee Globe to ganger, i 2000 og i 2004. Dee Caffaris båt «Aviva» er fra 2008 og er søsterbåten til Mike Golding. Mike og Dee har brukt båtene som et to båts program for å utvikle seil, og for å finne riktig trim.

Båten tålte været

Sam Davies skriver at hun har blitt et delvis menneske igjen etter tre tøffe døgn. Hun har i dag fått muligheter til å få et overblikk over båten som har klart seg godt i uværet.

–    I dag hadde jeg nok krefter til å heise den store gennakeren, og nå surfer jeg av gårde nedover store Atlanterhavs dønninger.

Hyggelig overraskelse

–    Rett før solnedgang fikk jeg en hyggelig overraskelse. Jeg så et seil til vest, og det var «Aviva». Jeg klarte å kalle opp Dee på VHFen og vi hadde en hyggelig prat. Det var bra å høre at også hun har klart seg godt.

–    Vi ble kalt opp av et spansk fly fra kstvakten som lurte på om vi trengte noe.

Fått sove litt

–    ¬I natt fikk jeg sove litt. Skikkelig svn for meg er svn over 10 – 15 minutter. I natt fikk jeg flere søvnperioder mellom 20 til 40 minutter. I dag har jeg fått gjort litt vedlikehold på båten etter grøten til frokost.

Sam x"

Onsdag kveld leder Sebastian Josse foran Jean-Pierre Dick og Loick Peyron. Alle tre båtene er Farr-konstruksjoner.

Powered by Labrador CMS