Sterkt russisk lag i Volvo Ocean Race
Sterkt russisk lag i Volvo Ocean Race

Sterkt russisk lag i Volvo Ocean Race

Dagens annonsering av seilerne på det russiske laget i Volvo Ocean Race, viser et lag som har tenkt å være med der fremme. Nederlenderen Wouter Varbraak, bosatt i Norge blir båtens navigatør

Publisert

Wouter har tatt et langt sprang siden han var med og navigerte djuice på den første etappen i Volvo Ocean Race 2001-03. Han har siden deltatt i America’s cup, Tour de France a la Voile, Admiral’s cup, Sydney-Hobart, Volvo Baltic Race og vært landbasert værspesialist i Volvo Ocean Race, Vendee Globe, Route du Rhum og OL.

To veteraner i Volvo sammenhang, Guillermo Altadill og Stig Westergaard blir vaktsjefer på den russiske båten. Altadil seile på Ericsson i Volvo Ocean Race 2005-06 og Assa Abloy i 2001-02. Han var også skipper på «Estrella Damm» i Barcelona World Race og har mer enn 300.000 nm i havseilas bak seg.

Volvo Ocean Race og America’s cup-seiler Stig Westergaard kombinerer rollen som vaktsjef med å være performance manager. Han er tredobbelt verdensmester i Finnjolle og Soling og er en ledende match racing trener med erfaring fra både America’s cup og OL.

Vladimir ‘Kuli’ Kulinichenko som var den første russer som seilte i Whitbread regattaen på «Fasizi» i 1989-90 blir lagets seilmaker. Han har vært involvert i alt fra Whitbread prosjekter til skonnerter, fullriggere og IMS prosjekter og har i løpet av 30 år seilt mer enn 100,000 nm.

OL seileren i 49er Rodion Luka, med bronse fra Athen i 2004, blir med for fullt etter OL i Qingdao som rormann. på laget som nå ser ut til å bli fullt konkurransedyktig.

Humphreys Yacht Design står bak linjene til båten som bygges ved Green Marine. Tim Dean er prosjektansvarlig mens Michael Woods, som var Race Manager i dete første Volvo Ocean Race er prosjektets sportsjef.

Det russiske laget i 2008-09 Volvo Ocean Race er et resultat av et tilfeldig møte mellom Oleg Zherebstov, eier av en av russlands ledende forretningskjeder, og den profesjonelle skipperen Andreas Hanakamp på seilferie i Kroatia. Etter å ha arbeidet i årevis med å bygge opp en kjede av supermarkeder over hele Russland har Zherebstov nå overlatt den dalige ledelsen til andre. Dermend hadde han tid til overs og han falt umiddelbart for kompleksiteten ved et VOR prosjekt. Ikke bare bestemte han seg for å støtte prosjektet men han kommer til å delta aktivt som mannskap i tillegg. I løpet av ett år har prosjektet gått fra å være tanker på et blankt ark til å bli et prosjekt med en topp båt og internasjonale seilere på toppnivå.

Les mer: www.teamrussia.org

Powered by Labrador CMS