Stor NM med vekt på rekruttene

Det er først og fremst rekrutteringsklassene som står i fokus når Stor NM arrangeres i Tønsberg neste år.

Publisert

Bildet over: RS Feva kan bli ny NM klasse i 2010

Bortsett fra i klassene Laser Radial og seilbrettet RS:X blir neste års Stor NM preget av ungdom og rekrutter. Klassene Optimist, Zoom 8, E-jolle, Laser Radial, RS:X, 29er og RS Feva er invitert til mesterskapet. Både Laser og brett er imidlertid OL klasser, så her kan vi vente deltakelse fra «modne» seilere med OL ambisjoner i 2012, noen av dem rett tilbake fra Kieler Woche, verdenscupregattaen som avsluttes 23. juni, tre dager før starten av Stor NM. Denne regattaen starter 26. juni, med registrering 25. juni og avslutning 29. juni.

Seilerne har sin base ved Fjærholmen på Nøtterø og har fine regattabaner for alle klassene innen kort avstand fra basen.

I og med at Stor NM nå er blitt et ungdoms- og rekrutteringsmesterskap er det sannsynlig at dette nå har funnet sin form. Stor NM var sterkt omdiskutert på de to siste seiltingene, og en av innvendingene var at mesterskapet ble for stort for en enkelt forening å håndtere. Tønsberg Seilforening som har påtatt seg arrangementet har foreløpig ikke avtalt samarbeide med noen annen forening, men NSFs visepresident Anne-Margrethe Kaalstad fra Tønsberg utelukker ikke at assistanse fra en naboforening vil være kjærkomment.

Powered by Labrador CMS