MEST BESØKTE ARRANGEMENTER I SAIL RACE SYSTEM I DESEMBER

Stor nysgjerrighet – ingen påmeldte
Stor nysgjerrighet – ingen påmeldte

Stor nysgjerrighet – ingen påmeldte

Norges Seilforbunds klubbkonferanse er det mest besøkte arrangementet i desember, men foreløpig er ingen påmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Klubbkonferansen – Norges Seilforbunds nyeste tiltak – har vakt oppmerksomhet og skapt nysgjerrighet, skal vi tro desember-statistikken for Sail Race System. Arrangementet er det mest besøkte i 2015-årets siste måned, men det til tross er det foreløpig ingen påmeldte.

Opprinnelig ble klubbkonferansen planlagt arrangert i november, men på grunn av blant annet kort introduksjonstid og få påmeldte, valgte man å utsette det hele til mars i år. Klubbkonferansen er tenkt å være et treffsted for alle landets seilforeningsengasjerte og det er lagt opp til et rikholdig program med foredrag, seminarer, kurs og debattmøter med temaer som opptar seilNorge. NSF har lagt mye arbeid i å skape et bredt tilbud.

I tillegg arrangerer seilforbundet sitt ledermøte og dommerseminar ved samme anledning.

Også i Norges Seilforbund er man en smule forundret over at det foreløpig ikke er kommet noen påmeldinger, til tross for massiv markedsføring av arrangementet, som skal foregå på Gardermoen. I går ble det sendt ut et brev til alle landets seilforeninger om konferansen.

– Vi håper det nå vil løsne og at påmeldingene vil komme, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Påmeldingsfristen løper ut 8. februar, mens konferansen avholdes 12. og 13. mars.

NYTTÅRSSEILAS. Desember er, naturlig nok, en av månedene med lavest trafikk i Sail Race System, og like naturlig er det at det er vinterens aktiviteter som blir mest besøkt. Nærmest etter klubbkonferansen kommer derfor Stavanger Seilforenings nyttårsseilas når det gjelder besøkstall.

Til regattaen er det foreløpig påmeldt 28 båter, men det er ennå anledning til å melde seg på. Påmeldingen stenger ved midnatt i dag.

STOR INTERESSE BLANT VOKSNE. Et tiltak som har slått svært godt an og som er det tredje mest besøkte arrangementet i desember, er Oslo Seilforenings «voksenseilingskurs» til sommeren – et tilbud til voksne fra 20 år og eldre.  

– Kurset er fulltegnet og interessen har vært stor. Det er mange som ikke har fått plass, meldes det på arrangementets nettside.

Kurset er for seilere som ikke har seilt før eller som vil lære mer, og det foregår i foreningens to Expresser. Det er plass til fire kursdeltagere i hver båt, hvilket betyr at det kun er plass til åtte kursdeltagere. Foreningen jobber imidlertid med å skaffe flere plasser, så løpet er ikke helt kjørt for de som ikke kom med.

DE 10 MEST BESØKTE ARRANGEMENTENE I SAIL RACE SYSTEM I DESEMBER

  1. [–] Norges Seilforbund: Klubbkonferansen 2016
  2. [–] Stavanger Seilforening: SubSea 7 Nyttårsseilas 2016
  3. [–] Oslo Seilforening: Voksenseilingskurs
  4. [1] Hordaland Seilkrets: Shetland Race 2016
  5. [–] Bærum Seilforening: Helly Hansen Skagen Race 2015
  6. [2] Segelsällskapet Viken/Ägir: Pantaenius Bohusracet 2016
  7. [–] Oslo Seilforening: Ungdomsgruppas treningsleir på Mallorca 2016
  8. [–] KNS: Romjulsseilas
  9. [–] Bundefjorden Seilforening: Kurs i Båtførerprøven
  10. [–] Askøy Seilforening: Seilmakeren Doublehanded 2015

 

Tallene i parentes er forrige måneds plassering.