Storbåtduell i Færderseilasen

Av mange dueller i årets Færderseilas blir trolig duellen mellom to 60-fotere en av de mer interessante

Publisert

Størst av alle båtene i årets Færderseilas er NSF styremedlem Pål Karsten Fevangs splitter nye Swan 66. Den seiles i regattaen av importøren Heitmann Marin med Jens Petter Flesvig som skipper. Båten er det vi kaller en «performance cruiser» og er utstyrt med karbonmast og avanserte seil. Eieren har planer om å kappseile med båten, men hovedsaklig i Middelhavet det det årlig arrangeres Swan Cup. Fevang opplyser til Seilas at båten i disse dager er i ferd med å få sitt LYS sertifikat, men at den vil seile i klassen LYS større enn 1.37.

Her får Swanen blant annet konkurranse av Peter Ruzickas Shipman 63, «Ventotene», enn lettvekter bygger etter avanserte metoder på brødrene Jakopins verft i Slovenia. Ifølge Fevang er «Ventotene» som har et LYS tall på 1.64 favoritten av de to, men Swan 66 som har en lengre vannlinje, vil ventelig være konkurransedyktig under visse forhold, til tross for at båten er betydelig tyngre enn Shipman 63.

Vi prøveseilte shipman 63 i fjor høst. Les mer om båten her.

En interessant utfordrer i denne LYS klassen blir også brødrende Sundvalls Swan 56R «More Chaos». Denne båten er fullt regattautsyrt og seiles av et lag med gode seilere. «More Chaos» har LYS 1.56.

Vi har vært om bord i «More Chaos». Du kan lese mer om båten her.

Følg Færdern på mobil her

Powered by Labrador CMS