Storeslem til Brevik-seilere
Storeslem til Brevik-seilere

Storeslem til Brevik-seilere

Brevik Racing Team tok sammelagtseieren i Skagerak Skjærgårdscup.

Publisert Sist oppdatert

Under friske forhold i den fjerde og siste regattaen i sammenlagtserien Skagerak Skjærgårdscup kom Brevik-laget om bord i Bavaria 42 Matchen SNAKKAS først i mål, og de sikret seg dermed sammenlagtseieren foran to Melges 24-lag fra Larvik. Vinnerlaget består av Frode Johansen, Rune Halvorsen, Per Sortedal, Gunnar Nilsen, Owe Ingemann Waltherzøe, Kjetil Stordalen, Geir Sørensen, Erik Aamodt, Rikard Nilsen og Petter Nord.

FRISKT OG UTFORDRENDE. Rødskjærseilasen er den fjerde og siste seilasen i skjærgårdscupen og ble arrangert av Brevik Seilforening. Hele 33 båter stilte til start og seilasen gikk ut mot åpent hav i 10–13 m/sek vind.

– Tilbake og Inn Eidangerfjorden mot mål ble det varierende og krevende vindforhold med vindrosser med store dreininger, forteller Per Sortedal, som seilte om bord i vinnerbåten SNAKKAS.

De taklet forholdene godt og kom først i mål. Det holdt til seier foran Dag Rune Wiksten fra Larvik i Melges 24 og Erik Krister fra Sandefjord i hans og lagets First 40. Sammenlagt gikk seieren til seilerne om bord i «Snakkas», som kaller seg Brevik Racing Team. Wiksten tok annenplassen, mens Kristoffer Borge i Melges 24 tok tredjeplassen.

SUKSESS. Med seieren ble også laget fra Brevik kretsmestere i NOR Rating-seiling.

I alt har 34 båter deltatt i Skagerak Skjærgårdscup i år, som er en nyvinning og ble introdusert i 2014.

– Skagerak Skjærgårdscup har vært en stor suksess som har ført til økt deltagelse og økt samkvem mellom seilforeningene i området. Det er moro og givende å komme på besøk i hverandres miljøer og treffe nye seilere, sier Per Sortedal til SEILmagasinet.

Skagerak Skjærgårdscup består av fire regattaer og er et samarbeid mellom Sandefjord, Brevik, Langesund og Larvik Seilforening. De fire regattaene som utgjør cupen, er Stråholmen Rundt (Langesund), Sydosten (Sandefjord), Svennerseilasen (Larvik og Rødskjærseilasen (Brevik).