VM i 49erFX

SELVTILLIT: Ragna og Maia Agerup har seilt på seg selvtillit etter en 9. plass i søramerikansk mesterskap i 49erFX.
SELVTILLIT: Ragna og Maia Agerup har seilt på seg selvtillit etter en 9. plass i søramerikansk mesterskap i 49erFX.

Storm før mesterskapet

Vanligvis heter det seg at det er «stille før stormen». I Argentina der VM i 49erFX skal foregå, er det motsatt.

Publisert Sist oppdatert

En tropisk storm har gitt deltagerne mer enn nok vind – og nedbør – under oppladningen til VM i 49erFX, der Norge deltar med to lag, og der den store oppgaven er å kapre en OL-kvote-plass til Norge for OL i Rio de Janeiro i 2016.

– Været har vært stormfullt de siste dagene, men det ser ut som det er over før VM begynner. Derfor blitt mindre seiling de siste dagene enn planlagt, forteller Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg til Seilas.

Klare for VM

Det andre norske laget, tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup, har lagt ut en video på sin Facebook-side som viser hvordan de forserte bygatene fulle av vann.

Men nå ser det ut til at stormen er på retur.

– Vi har innmåling og en kjapp økt på vannet i morgen for å sjekke at alt utstyr er som det skal. Så har vi helt fri søndag før alt braker løs på mandag. Oppladningen har vært litt opp og ned for vår del. Vi har slitt med båtfart og nytt utstyr. Vi begynner å få finne ut av ting nå heldigvis. Vi har også med oss en ny trener, som har trengt litt tilvenning fra vår side. Vi føler oss klare og er veldig gira på å endelig komme i gang med VM, forteller laget fra Tønsberg.

Optimistiske tvillinger

Ragna og Maia Agerup har allerede vært i Argentina i over to uker, der de blant annet deltok i South American Championship og endte på 9. plass.

– For oss gikk det veldig bra. Vi viste at vi hører hjemme i toppen og fikk nesten bare topp 10.-plasseringer. Vi endte til slutt på 9. plass. Vi føler oss veldig sterke nå og har satt konkurrentene på plass når det gjelder OL-plassen. Målet nå er å fortsette den gode flyten, uttaler de før VM.

44 lag stiller til start i VM.