Storsamling under Moss Raymarine Race
Storsamling under Moss Raymarine Race

Storsamling under Moss Raymarine Race

Moss Raymarine Race vokser for hvert år som går. I år blir det i tillegg til storbåtseilig for erfarne og nybegynnere også NM i både Express og 11MOD helgen 21.-23. august. Arrangøren håper på over 100 båter ifølge en pressemelding.

Publisert

- Vi satser på at det blir over 100 båter i år, og vi har gjort en del endringer som vi er ganske sikre på at seilerne vil sette pris på, sier Hans-Christan Grande hos Belamarin som er hovedsponsor og initiativtaker til arrangementet.

 

Det er fjerde året på rad at Moss Raymarine Race settes i gang i august, og Moss Seilforening og Belamarin har hvert eneste år sørget for å tilføre noe nytt til fordel for seilerne.

 

I år er det flere nyheter. Heitman Marins årlige seilsamling blir i år en del av Moss Raymarine Race.

 

- Det arrangementet alene vil sørge for at mange nye seilere kommer til vårt arrangement. I tillegg er det flott at vi skal arrangere Norgesmesterskapet til både Express og 11MOD. Det setter krav til gjennomføringen, men med de erfarne mannskapene til Moss Seilforening og de gode seilforholdene syd for byen skal vi sørge for at det blir et minnerikt arrangement for alle, sier Grande.

 

Et av målene med Moss Raymarine Race da det hele startet for fire år siden var at det skulle være en regatta for alle. Det er en filosofi de holder seg til, og også i år blir det muligheter for ferske seilere å få en pen innføring i regattaseiling. De som ønsker det får en gjennomgang av prosedyrer ved start og deltakelse før regattaen starter. Det blir baner nord for kanalen i smult farvann for de som ønsker å lære mer om regattaseiling

 

De mer erfarne kan teste sine kunnskaper og ferdigheter i NORC baneseilaser og regionmesterskap LYS som begge starter på lørdag på banene syd for Moss.

Det sosiale står også høyt på agendaen.

 

- I år har vi en egen Race Village med telt i Kanalparken. Det blir after sail på lørdag i teltet og på senere på kvelden blir det live musikk og servert middag. Vi har stor tro på at dette kan bli et både stort og vellykket arrangement for alle, sier Grande.

Powered by Labrador CMS