Stort trykk i Norges hardeste entype klasse

I en tid da mange klasser sliter med antall båter er Melges klassen på full fart oppover.

Publisert

På Hankø Race Week stiller minst 27 båter fra Norge og Sverige. HRW krasjer med andre store regattaer i utlandet, men til NM på høsten kommer Tyskere, Svensker, Dansker og Nordmenn. Det jobbes med å få inn Italienere som vil varme opp før EM i Haugesund i 2011.

 

Klassen rekrutterer nå mange unge lag som høyst sannsynlig vil bli i klassen over mange år. Disse hentes fra landslagsnivå og holder en meget høys standard. ,Det ser vi når Oslo Flaggfabrikk, med Christoffer og Frode Bovin som nå leder rankingen i Norge.

 

Klassen har i år satset på fem egne regattaer under navnet Musto Melges Cup der Hankø Race Week og NM er de to naturlige hovedarrangementene. Selv til et NM på Vestlandet der mange andre klasser sliter med antallet klarer Melges klassen NM kravet med stor margin.

 

Til VM i Tallinn er syv båter bekreftet og tre til på gang, hvilket gjør Norge til fjerde største nasjon. Norge stiller  bl.a. med bronsemedaljør fra VM 2009, «Full Medal Jacket», med Eivind Melleby til rors og «Storm Capital Racing» med Pder Jahre som har to Corinthian titler fra 2008 og 2009 å forsvare og flere topp ti resultater i klassens største Cup, Volvo i Italia, blant 50-70 båter der ca. halvparten er profesjonelle seilere.

 

Aldri før har klassen hatt syv regattaer arrangert kun for Melges klassen, med en høstcup Hankø i september og oktober. Her ønsker vi lag som vil teste Melges velkommen til låne/leiebåter. Ta kontakt med [email protected]

 

 

Powered by Labrador CMS