Strålende dag for Huftarøy rundt-seilerne

Som vanlig var det lite vind i starten da Os Seilforening arrangerte sin regatta, Sparebanken Vest Huftarøy Rundt, på Kristi himmelfartsdag.

Publisert

OVER: "Flyfisk II" ble ebste båt. Alle foto: Svein Atle Mellingen

Med 35 påmeldte båter ble feltet delt inn i to starter. Det var satt opp seks klasser: Tur – Lys u/spinnaker , Lys Doublehanded, Lys t.o.m 1.20, Lys f.o.m. 1.21 og flerskrog. Svein Skoglund har sendt oss følgende rapport fra den flotte seilasen i går:

I strålende sol startet båter ferden sør over Bjørnefjorden, de fleste fikk opp spinnakerne med forskjellig hell i å fange vinden. Etter ca 20 min. seiling begynte vinden å komme og farten økte.

Båtene spredde seg på fjorden, noen søkte vestover til Huftarøy landet, noen prøvde å følge ”gamle” erfaringer og gikk øst mot Reksteren,

 

Når båtene nærmer seg Langenuen – Selbjørnsfjorden er det normalt et stort ”vindhull” som de må prøve å unngå, normalt er det også mye turbulent vind langs Huftarøy.

De siste årene har det vert god butikk å seile rundt dette, tett i Reksteren øst i fjorden for å svinge vestover først i Selbjørnsfjorden.

I år var det helt motsatt, vinden sto fint på Huftarøy siden og var helt borte ved Reksteren, de som fulgte gamle erfaringer seilte seg helt bort her.

 

Feltet som gikk vest skiftet til genoa og kom seg fint opp til runding ”Kalstaboen” og kryss opp til broa ved Bekkjarvik, vinden sto rett ned sundet og det ble en del slag for å komme opp og under broen.

Vel gjennom ”nåløyet” under broen løyet vinden noe men etter passering av Grøningen fikk båtene stikk i skjøtene og farten økte igjen.

Løpet går videre gjennom idylliske sund på vestsiden av Huftarøy opp mot broen til Austevollshella, kanskje litt vanskelige vind forhold for de som ikke har seilt her før men det er bare å være på vakt for vind hull og vind kantringer.

 

Runding Lindholmen nord for Hufthammer og spinnakeren kom opp på nytt, ut gjennom sundene og over Korsfjorden til mål i Strøneosen igjen.

 

De raskeste båtene seilte i fire timer 31minutter og to sek. og siste båt kom i mål etter seks timer 27minutter og 33 sekunder. Alle båtene fullførte løpet og fikk en fantastisk tur rundt Huftarøy.

 

Etter målgang var det inn til ”Kvernavika” Os Seilforening sin havn for god betasuppe og utdeling av premier og vandre pokaler.

 

Resultater på www.os-seilforening.org

Powered by Labrador CMS